Degustare din vinurile Cotnariului la Cocoşul de Aur! Cel mai apreciat vin românesc, savurat pe terasa UNIC-ului! Degustare din vinurile Cotnariului la Cocoşul de Aur! Cel mai apreciat vin românesc, savurat pe terasa UNIC-ului!
Descoperirile din interiorul cetății Cătălina au adus argumente convingătoare despre cultura viței de vie la Cotnari, tocmai din timpurile lui Burebista (82-44 i.Hr). sursa foto: https://autenticro.eu/magazin-online-traditional-romanesc/vinuri-romanesti/gama-colocviu-cotnari/... Degustare din vinurile Cotnariului la Cocoşul de Aur! Cel mai apreciat vin românesc, savurat pe terasa UNIC-ului!

Descoperirile din interiorul cetății Cătălina au adus argumente convingătoare despre cultura viței de vie la Cotnari, tocmai din timpurile lui Burebista (82-44 i.Hr).

sursa foto: https://autenticro.eu/magazin-online-traditional-romanesc/vinuri-romanesti/gama-colocviu-cotnari/

Ce s-a cultivat în urmă cu peste 2000 de ani, a devenit tradiţie. Şi această tradiţie s-a regăsit şi joi seara la Cocoşul de Aur, unde Crama Cotnari  a pus la dispoziţia clienţilor minunatele soiuri de Cotnari, unice în lume.

Se spune că numele de Cotnari este dat de meșteșugul cotitului butoaielor (cot – a coti, a măsura și ar – meșter). La 1599 Cotnariul (cu 3.500 de fumuri) era unul dintre cele mai mari târguri ale Moldovei, după Suceava și Bacău.

A fost doar începutul unui lung şir de degustări, care va culmina pe 14 septembrie cu primul Festival al Vinului la Piatra Neamţ, organizat de Cocoşul de Aur. Programul manifestărilor lunii august: 

Viaţa Nemţeană