De ziua lor, poliţişti nemţeni ne invită la Curtea Domnească De ziua lor, poliţişti nemţeni ne invită la Curtea Domnească
„Cu prilejul aniversării a 197 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române Moderne, a devenit deja o tradiție ca polițiștii să fie... De ziua lor, poliţişti nemţeni ne invită la Curtea Domnească

Cu prilejul aniversării a 197 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române Moderne, a devenit deja o tradiție ca polițiștii să fie alături de cetățeni pentru a sărbători.

În acest context, polițiștii nemțeni organizează activităţi de prezentare a muncii de poliție pe ateliere de lucru și a dotărilor de care aceștia dispun în executarea misiunilor, ocazie cu care Inspectoratul de Poliţie al județului Neamț are deosebita onoare de a invita cetățenii și reprezentanții mass-media la desfășurarea acestora.

 Luni, la ora 13.00, vă așteptăm pe platoul Curții Domnești Ștefan cel Mare din Piatra Neamț, pentru a ne bucura împreună de aceste momente!”, spune un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Ziua Poliţiei Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, odată cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri. Această zi a fost instituită prin articolul 49 din Legea nr. 218/23.04.2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române.

Alegerea acestei date este legată de sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, simbolul creştin al acesteia aflându-se pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române, după cum se arată pe site-ul oficial al Poliţiei Române.

foto: vestea.net

Viaţa Nemţeană