Joi, Consiliul Judeţean Neamţ va hotărî încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a lui Dan Vasile Constantin, în urma hotârârii acestuia de...

Joi, Consiliul Judeţean Neamţ va hotărî încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a lui Dan Vasile Constantin, în urma hotârârii acestuia de a-şi da demisia din Legislativ.

Decizia demisiei are în spate o hotărâre definitivă a unie instanţe judecătoreşti prin care se constată starea de incompatibilitate pe care Consilierul a avu-o cu 3-4 ani în urmă, într-un conflict de interese sesizat de Agenţia Naţională de Integritate şi pe care aceasta l-a câştigat la Înalta Curte.

Dan Vasile Constantin s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier județean, a încheiat și semnat (în calitate de furnizor) un contract de furnizare produse, în valoare totală de 4.300 lei, fără TVA, între SC Locato SRL (societate în cadrul căreia acesta deține funcția de administrator special) și CJ APA SERV SA (companie în cadrul căreia acesta deține calitatea de reprezentant al CJ Neamț în Adunarea Generală a Acționarilor)- comunicat ANI.

Legea spune că (în speţă) Dan Vasile Constantin  „nu mai are dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului”.

Şef PSD Neamţ în 2004, preşedinte de Consiliu Judeţean, consilier judeţean în ultimele 4 mandte, prefect pentru două zile, subprefect şi în cele din urmă, tot consilier judeţean, Dan Vasile Constantin este un personaj aparte în peisajul politic local: toate funcţiile le-a deţinut pe o perioadă scurtă de timp, le-a obţinut prin mare consecvenţă susţinută de sus şi le-a pierdut ca nimeni altul. Locul său  la Consiliul judeţean va fi luat de Bogdan ONU.

Viaţa Nemţeană