Curtea Domnească Piatra Neamţ, la a patra sărbătoare. 522 de ani de la primele lucrări Curtea Domnească Piatra Neamţ, la a patra sărbătoare. 522 de ani de la primele lucrări
În luna aprilie va avea loc la Piatra Neamţ, a patra editie  a Sărbătorii Curţii Domnesti (în ziua de sâmbătă), 20 aprilie, desfăşurată, evident,... Curtea Domnească Piatra Neamţ, la a patra sărbătoare. 522 de ani de la primele lucrări

În luna aprilie va avea loc la Piatra Neamţ, a patra editie  a Sărbătorii Curţii Domnesti (în ziua de sâmbătă), 20 aprilie, desfăşurată, evident, pe platoul de la Curtea Domnească.

Ansamblu de monumente istorice a cărui construcţie a început în anul 1497, Curtea Domnească este format din următoarele monumente:

 

 

„Evenimentul, început în primăvara anului 2016, s-a bucurat de succes încă de la prima ediţie şi a devenit unul de tradiţie pentru Piatra Neamţ.  Curtea Domnească este zona istorică şi culturală cea mai importantă a oraşului nostru, iar domnitorul Ştefan Cel Mare şi-a lăsat aici, la Piatra Neamţ, o amprentă istorică majoră, care a dăinuit peste veacuri. Suma alocată acestui eveniment este de 40.000 lei”, a spus primarul Dragoş Chitic.

O sumă mică, fie şi în comparaţie cu amploarea evenimentului.

 

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.