Cunoaşte România, de la Humuleşti la Ipoteşti Cunoaşte România, de la Humuleşti la Ipoteşti
În perioada 22 – 24 iunie, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a desfășurat a patra etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția... Cunoaşte România, de la Humuleşti la Ipoteşti

În perioada 22 – 24 iunie, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a desfășurat a patra etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar, dedicată românilor din nordul Republicii Moldova.

Festivitatea de deschidere a avut loc la Consiliul Județean Neamț, cu participarea secretarului de stat MRP Veaceslav Șaramet, a secretarului de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Remus Munteanu, a vicepreședintelui Consiliului Județean, Ion Asaftei, a consilierului  președintelui Consiliului Județean, Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș și a consilierului județean, Marius Nechita. Prima zi a continuat cu vizita la Muzeul Memorial „Ion Creangă” și la Cetatea Neamțului.

A doua zi a debutat cu vizita la Mănăstirea Agapia, urmată de turul la Muzeul Județean de Istorie din Botoșani și la casa Casa Memorială „Mihai Eminescu” din Ipotești. Astfel, ziua de 23 iunie s-a încheiat cu momente de relaxare la Lacul cu Nuferi din apropierea ultimului obiectiv vizitat de cei 50 de participanți.

Ultima zi a programului pregătit de MRP a debutat cu evenimentul desfășurat la Instituția Prefectului din Botoșani, unde participanții au fost primiți de către subprefectul Daniela Lozneanu, de către vicepreședintele Consiliului Județean Dorin Birta și de către directorul Memorialului Ipoteşti Ala Sainenco. Până la finalul zilei, au mai fost vizitate Mănăstirea Popăuți și Casa Memorială „Nicolae Iorga”.

Viaţa Nemţeană