Cu mască-fără mască, începând de azi. În ce condiţii? Cu mască-fără mască, începând de azi. În ce condiţii?
Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie de la 1 august pentru toate persoanele care au împlinit vârsta... Cu mască-fără mască, începând de azi. În ce condiţii?

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie de la 1 august pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, doar dacă în judeţ există o hotârăre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Masca ar putea fi obligatorie şi în Neamţ – la această dată nu există o astfel de hotârăre-, dar numărul de cazuri creşte alarmant.

În varianta obligativităţii, această hotârăre a CJSU va fi valabilă pentru persoanele prezente în spațiile publice deschise:

  • piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului județean / al Municipiului București pentru situații de urgență.
  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc la propunerea Direcției de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară stabilite în condițiile legii.

Restricţionarea accesului la terase şi modificarea intervalelor de timp se poate lua tot prin hotărârea CJSU.

Argeş, Giurgiu şi Satu Mare au luat deja aceste hotărâri.

Update 1 august, ora 7: 16 judeţe din România au introdus obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.