Covid Neamţ: trei clase şi-au suspendat cursurile Covid Neamţ: trei clase şi-au suspendat cursurile
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamţ a hotărât, în şedinţa de azi dimineaţă, suspendarea cursurilor pentru trei clase din judeţul Neamţ, a declarat... Covid Neamţ: trei clase şi-au suspendat cursurile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamţ a hotărât, în şedinţa de azi dimineaţă, suspendarea cursurilor pentru trei clase din judeţul Neamţ, a declarat prefectul de Neamţ, George Lazăr, într-o conferinţă de presă: clasa a XII-a B de la Colegiul Național „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț, grupa mijlocie de grădiniță de la Școala Gimnazială „Roman Mușat” ( LPS Roman) și clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Tămășeni. Măsura a fost luată pentru că se aplica regula potrivit căreia, la apariția unui singur caz de Covid într-o clasă, se vor suspenda cursurile fizice pentru 14 zile, iar la minim 3 cazuri diferite se suspendă cursurile în întreaga școală.

Cursurile se suspendă începând de astăzi, 18 septembrie, pentru 14 zile, cazurile de infectare au fost înregistrate în rândul cadrelor didactice”, a precizat prefectul.

Începând de luni, 21 septembrie, în Piatra-Neamț s-a trecut la scenariul verde pentru Colegiul Naţional „Calistrat Hogaș” și pentru Colegiul Național de Informatică; tot de luni, cele două şcoli din Bodești trec din scenariul galben, în cel verde. „În comuna Trifești, unde s-a depășit ușor rata de 3 cazuri la mia de locuitori, școlile rămând în scenariul verde” a adăugat prefectul de Neamț.

Viaţa Nemţeană