Coronavirus Neamţ: week-end cu peste 100 de îmbolnăviri pe zi; date la zi Coronavirus Neamţ: week-end cu peste 100 de îmbolnăviri pe zi; date la zi
Duminică, au fost raportate 106 cazuri noi de infectări în judeţul Neamţ, sâmbătă – 109, vineri – 110, joi – 93, miercuri -103, marţi... Coronavirus Neamţ: week-end cu peste 100 de îmbolnăviri pe zi; date la zi

Duminică, au fost raportate 106 cazuri noi de infectări în judeţul Neamţ, sâmbătă – 109, vineri – 110, joi – 93, miercuri -103, marţi – 115, în medie peste 100 de infectări zilnic. Spitalele şi căminele sociale pentru persoane în vârstă sau cu dizabilităţi, rămân principalele surse, la care, de curând, s-au adăugat localităţile Tarcău şi Taşca.

Vestea bună este că a crescut numărul persoanelor vindecate cu 500 la finalul săptămânii trecute.

Potrivit DSP Neamţ, de la debutul pandemiei şi până în prezent, s-au infectat cu noul coronavirus 4.606 de persoane.

GRAFIC CAZURI CONFIRMATE, PE LUNI, DE LA ÎNCEPUTUL PANDEMIEI

Conform datelor prezentat de https://covid19.geo-spatial.org/, sunt cu 200 de persoane mai multe infectate la Neamţ, din care 2875 sunt vindecate şi 1817 sunt cazuri active.

Au fost raportate 133 decese – 60 de femei și 73 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 96 de ani și având comorbidități.

Au fost testate 15.742 persoane, fiind lucrate în total 47.556 teste.

Potrivit DSP Neamţ, localitățile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt Piatra Neamț cu 335 cazuri și municipiul Roman cu 233 cazuri. Au fost înregistrate 56 de cazuri cu vârsta sub 19 ani.

GRAFIC CAZURI CONFIRMATE, ÎN ULTIMELE 14 ZILE

În perioada 9 octombrie – 16 octombrie au fost raportate 677 cazuri noi și 11 decese.
În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfășurare:

1. În Spitalul Municipal de Urgență Roman, în cadrul măsurilor aplicate de limitare a focarelor, au continuat testările, triajul și supravegherea epidemiologică. În urma testărilor personalului din ultimele zile, au fost confirmate 68 de cazuri la salariați, personal medical și administrativ. Persoanele au fost izolate în spitalele suport covid din județ. Pacienții si personalul medico-sanitar sunt supravegheați clinic, epidemiologic și de laborator.

2. La Centrul Social Pietricica din Piatra Neamț a fost depistat, luni, un focar covid. Din 87 de beneficiari, 25 sunt covid pozitivi, 62 negativi. Din 36 de salariați testați, 6 sunt pozitivi. Beneficiarii pozitivi au fost evaluați – nu au necesitat internare. Starea lor de sănătate este monitorizată zilnic de către personalul centrului, medicii de familie și asistenții medicali. A fost efectuată dezinfecția unității și reorganizate încăperile – cazurile pozitive fiind separate de cele negative. Ancheta este în derulare.

3. La Centru de Ingrijire și Asistenţă Bozienii de Sus, a fost depistat sâmbătă 10.10.2020 un focar. 81 de persoane infectate Sars-cov-2, din care 55 de beneficiari. Unitatea a fost carantinată începând cu 11.10.2020.

Măsuri:
• Au fost stabilite ture de lucru -14 zile izolare/carantină în centru, 14 zile izolare/carantină la domiciliu, in functie de starea clinica si declaratia pe proprie raspundere a fiecarui salariat.
• Salariaților pozitivi li se instituie măsura de izolare la serviciu/spital/domiciliu.
• Membrilor familiilor salariaților pozitivi li se instituie măsura carantinei la domiciliu.
• Salariaților negativi, contacți în focar, li se instituie măsura carantinei la serviciu/domiciliu.

Până în prezent nu au fost înregistrate focare în unități de învățământ. În prezent, 419 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în cele 2 spitale suport covid-19 din județul
Neamț. 15 persoane confirmate covid, 1 suspect și 2 persoane cu test covid negativ sunt internate în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț 2.875 de persoane infectate Sars-cov-2 au fost externate din spitalele suport covid din județul Neamț
Până în prezent Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 5.241 decizii de carantinare și 1.482 decizii de prelungire a izolării.

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.