Coronavirus Neamţ-prefectul, despre isteria cumpărăturilor: Nu e nevoie de panică, sunt stocuri suficiente! Coronavirus Neamţ-prefectul, despre isteria cumpărăturilor: Nu e nevoie de panică, sunt stocuri suficiente!
Astăzi, 28 februarie, în judeţul  Neamţ sunt izolate 157  persoane dintre care 4 în carantină şi s-au primit 7  notificări de hrană pentru 20... Coronavirus Neamţ-prefectul, despre isteria cumpărăturilor: Nu e nevoie de panică, sunt stocuri suficiente!

Astăzi, 28 februarie, în judeţul  Neamţ sunt izolate 157  persoane dintre care 4 în carantină şi s-au primit 7  notificări de hrană pentru 20 de persoane din Piatra Neamţ, Dobreni, Timişeşti,  a informat Direcţia de Sănătate Publică în întâlnirea de la Colegiul Prefectural.

Subiectul coronavirus, purtat între ordine de ministru, ordine locale, adrese între instituţii etc, arată încă o comunicare de lemn, cu încercarea de a se relaţiona mai bine în cadrul acestui Colegiu Prefectural în care presa a arătat că realitatea nu e în birouri, ci pe teren.

O altă realitate, pe care prefectul George Lazăr a adus-o în discuţie, este percepţia pe care o are o parte a populaţiei faţă de acest subiect: isteria cumpărăturilor.

„Vreau să transmit populaţiei un mesaj de calm. Nu avem nici o persoană care să fie depistată cu coronavirus, sunt 4 persoane în carantină la domiciliu. Îndemn populaţia la calm, să-şi ia măsurile normale de igienă. Stocurile de magazinele din judeţul Neamţ sunt suficiente , nu este nevoie să se creeze acea stare generală de panică şi populaţia să fe impacientată. Aţi văzut, şi la nivel naţional este o singură persoană. Starea de tensiune, din punctul meu de vedere nu este justificată”. 

i.

Viaţa Nemţeană