Copiii, educaţi să-şi dezvolte aptitudinile antreprenoriale Copiii, educaţi să-şi dezvolte aptitudinile antreprenoriale
La sfârşitul lunii trecute, pe platforma Curţii Domneşti, a avut loc concursul „Târg de Idei de Afaceri” pentru copii. Evenimentul a fost organizat de... Copiii, educaţi să-şi dezvolte aptitudinile antreprenoriale

La sfârşitul lunii trecute, pe platforma Curţii Domneşti, a avut loc concursul „Târg de Idei de Afaceri” pentru copii. Evenimentul a fost organizat de Centrul Europe Direct Nord-Est împreună cu structura gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est şi în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț, Camera de Comerț și Industrie (CCI) Neamț și Primăria Piatra-Neamț. Concursul de idei de afaceri, destinat copiilor de clasele I-IV, face parte din campania ”Școala de Afaceri pentru Copii” şi a avut ca scop sprijinirea elevilor, pentru identificarea și susținerea ideilor pe care aceștia le au cu privire la viitoarea lor carieră, la o posibilă afacere, care să le permită un trai mai bun atât lor, cât și comunității în care trăiesc. Copii de la șapte școli pietrene au expus în standuri idei de afaceri îndrăznețe, dar viabile. Materialele promoționale, ofertele speciale, mostrele, machetele au surprins prin creativitate, iar micii afaceriști au știut să-și prezinte încrezători proiectele. Au fost expuse proiecte de afaceri precum: cofetării bio, producatori de bijuterii fantezie, obiecte decorative și funcționale, ceainării in care se pot utiliza plantele medicinale locale, restauratori de obiecte vechi, firme de arhitectura, de agricultura. Au impresionat echipele : ”Restauratorii”, ”Arhitecții viitorului verde”, precum și micii ”Inițiatori”, cu afacerea cu răsaduri și semințe bio.
Juriul, format din reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, Casei Corpului Didactic Neamţ și ai Primăriei Piatra Neamţ, au avut o misiunea de a selecta 10 echipe câștigătoare. Pe lângă premii, acestea vor fi recompensate şi cu participarea la două zile de instruire antreprenorială organizate de ADR Nord-Est. Pe 19 iunie, micii antreprenori vor face o vizită de studiu la Salonul Internațional de Inventică şi la o companie de succes din Iași.
”Școala de Afaceri pentru Copii” își propune să contribuie la educarea copiilor în vederea formării de abilități și dezvoltării aptitudinilor antreprenoriale, să încurajeze spiritul competițional și responsabilizarea acestora în calitatea de viitori antreprenori. (I.C.)

Viaţa nemţeană