17.4 C
Piatra Neamț
vineri, martie 29, 2024

Concert de percuție la Piatra Neamț

Politică

Se întoarce gospodarul! Iulian Găină, candidatul PSD la Primăria comunei Tarcău

Vă anunțăm cu satisfacție candidatul #PSD pentru funcția de primar al comunei TARCĂU, în persoana lui Iulian Găină (LULU) împreună cu o echipă puternică și performantă, cu entuziasmul și voința necesară de a dezvolta Tarcăul. Cu experiența lui și cu sprijinul echipei noastre, continuă modernizarea și dezvoltarea comunei Tarcău și a întregii zone de pe Valea Muntelui într-o strânsă colaborare cu viitoare conducere #PSD a județului Neamț ce va susține fără rezerve proiectele de dezvoltare economico-sociale și edilitare pentru comuna TARCĂU. Experiența celor patru mandate anterioare de primar și sprijinul echipei #PSD de la nivel local și județean sunt garanția în lupta pentru un viitor mai bun pentru toți locuitorii acestor meleaguri binecuvântate!

Comunicat de presă PUSL Neamț

Biroul Politic Judeţean al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) Neamţ a votatîn unanimitate înscrierea în partid a lui Vasile Panaite şi numirea...

Ei sunt, până astăzi, candidații la Primăria Piatra Neamț!

Sondajele sunt conduse de candidatul PSD (poate și din dorința electoratului pietrean a de a aduce, însfârșit un primar social-democrat implicat), Vasile Adrian Niță, actualul prefect de Neamț.

O profesoară candidează pentru funcția de primar la Ceahlău. Un spațiu unde copiii să se simtă în siguranță

Prof. Liliana Ciucanu candidează din partea PSD pentru funcția de primar al comunei #CEAHLĂU.
Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, in parteneriat cu Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare” Neamt, va invita sa participati la Concertul de percutie sustinut de Alexandru Velescu si Luca Toncian.
Evenimentul va avea loc miercuri, 30 noiembrie, începând cu ora 18:00, la sala de festivități „Theodor Macarie” a Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț.
Intrarea este liberă, in limita locurilor disponibile.
pb
 
ALEXANDRU VELEŞCU a absolvit în anul 2002 Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ, secţia fagot, urmând între 2002-2005 cursurile Colegiului Universitar de Muzică din Piatra-Neamţ, la specializarea interpretare muzicală – percuţie, clasa prof.univ.dr. Grigore Pop, completându-şi studiile între 2005-2006 la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea aceluiaşi mentor. După absolvirea cursurilor de Masterat (2008-2010) în arte – domeniul muzică, din cadrul aceleiaşi Academii, între anii 2011-2014 a parcurs studiile Şcolii Doctorale „Sigismund Toduţă”, elaborând teza de doctorat cu titlul „Timpanul în creaţia simfonică clasică”, susţinută public în data de 22 mai 2015 la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
A început cariera didactică în anul 2004, ca profesor suplinitor la catedra de percuţie a Liceului de Arte „Victor Brauner”din Piatra-Neamţ, iar din anul 2006 a fost angajat ca preparator universitar la Facultatea de Muzică din Piatra-Neamţ (specializarea interpretare muzicală – percuţie). Din octombrie 2009 a ocupat postul de asistent universitar (la aceeaşi instituţie devenită Filiala Piatra-Neamţ, ulterior Extensia Piatra-Neamţ a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca), iar din februarie 2016 este lector universitar doctor în cadrul aceleiaşi instituţii.
În octombrie 2009 a devenit membru fondator şi conducător al Ansamblului de Percuţie Piatra-Neamţ, înfiinţat în cadrul Facultăţii de Muzică din Piatra-Neamţ.
Pe lângă activitatea didactică desfăşurată la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, şi la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ, o latură importantă a profesiei sale o reprezintă activitatea de interpret. A susţinut recitaluri şi concerte ca solist, dar şi membru şi conducător al Ansamblului de Percuţie al Facultăţii de Muzică de la Piatra-Neamţ, în oraşele Cluj-Napoca, Oneşti, Bacău, Reghin şi Piatra-Neamţ.            
p2  
 
LUCA TONCIAN a început studiul pianului la vârsta de 6 ani cu profesoara Maria Jidav, continuându-l  apoi cu profesoara Cipriana Gavrişiu. La 16 ani s-a mutat la Salzburg-Austria pentru a studia la renumita Universitate de Muzică „Mozarteum”, pe care a absolvit-o  cu excelenţă în 2014, la clasa profesor Cordelia Höfer-Teutsch. 
În timpul studenţiei,  a beneficiat un an de o bursă „Erasmus”  la Universitatea de Muzică şi Teatru din Munchen-Germania la clasa profesorului Wolfram Schmitt-Leonardy.
În prezent este asistent universitar doctorand în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
Numeroase masterclass-uri i-au inspirat viaţa de muzician, având posibilitatea de a lucra cu pianişti si pedagogi renumiţi, precum: Paul Badura-Skoda, Lory Wallfisch, Sergio Perticarolli, Frank Wibaut, Ninuca Oşanu, Adrian Bera.
Experienţa  concertistică l-a purtat de-a lungul lumii. Pe lângă numeroase recitaluri solistice şi de muzică de cameră susţinute in Austria, Germania, Elveţia, Spania, Italia şi România, a cântat ca solist cu orchestre simfonice: Sinfonie Orchester Berlin (în sala mare şi sala de muzică de cameră a Filarmonicii din Berlin), Orchestra Filarmonică a Thailandei (Bankok), Orchestra Elveţiei de Est, Orchestra Filarmonică din Bad Reichenhall (Germania), Filarmonica „Moldova” (Iaşi), Filarmonica „Transilvania” (Cluj Napoca).
A colaborat astfel cu dirijorii: Stanley Dodds, Rainer Koch, Renchang Fu, Terje Mikkelsen, Albert Seidl, Alexandru Lascae, Theo Wolters.
Ca pianist a participat la numeroase concursuri în străinătate, fiind laureat al Concursului Internaţional de Pian Bankok,Thailanda (2013), al „Premiului Franz Schubert“ San Cristoforo, Italia (2013), al Concursului Internaţional de Pian „Memorial Isidor Bajic“, Novi Sad, Serbia (2008).
A câştigat numeroase concursuri organizate in România, fiind recompensat în 2004 cu Marele Premiu „Lira de Aur” (Suceava).
A desfăşurat activităţi muzicale ca membru al unor fundaţii, precum: „Live Music Now”- Salzburg, „Remember Enescu” – Bucureşti, „Sigismund Toduţă” – Cluj-Napoca.
 
 
Concert de percuţie (Alexandru Veleşcu – percuţie / Luca Toncian – pian)
30.11.2016.
Alfred Reed (1921-2005)
Concert pentru marimba şi orchestră de suflători*
                        I. Nocturne
                        II. Scherzetto
                        III. Toccata
Ney Rosauro (1952)
Concertul pentru timpane şi orchestră *
                        I. Bachroque
                        II. Aria
                        III. Horse Ride
Helmut Maurberger (1963)
Concert pentru percuţie şi pian
                        I. Sonata
                        II. Ballade
                        III. Ragtime
                        IV. Jazzrock
 
* reducţie pentru pian

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Un băiat de 7 ani și o femeie încarcerată, victime într-un accident la Bălțătești

Cele două persoane ce se aflau în celălalt autoturism s-au autoevacuat din autoturism, iar din autoturismul răsturnat s-a autoevacuat un băiat de 7 ani. Băiatul, conștient și cooperant, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la UPU Piatra-Neamț. Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, pompierii au intervenit pentru scoaterea victimei din autoturismul răsturnat. Femeia de aproximativ 26 de ani, cu multiple traumatisme a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la UPU Piatra-Neamț.

Cod galben de vânt în Neamț/Acoperișul unei spălătorii a zburat peste un foișor

În această dimineață, în jurul orei 09:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în municipiul Piatra-Neamț, acoperișul unei construcții situată pe strada General Dăscălescu a fost luat de vânt, informează ISU Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime.

Informare Apaserv pentru comunele Ruginoasa și Alexandru cel Bun, Tg Neamț

Având în vedere neacumularea apei în rezervorul din care se realizeazăalimentarea cu apă potabilă a utilizatorilor din Comuna Ruginoasa, învederea refacerii rezervelor...

Informare Apaserv Neamț pentru Piatra Neamț, Gârcina, Dochia, Girov și Ruginoasa(actualizare)

Din cauza unei situații de urgență, alimentarea cu energie electrică către stațiile de captare și tratare a apei potabile ale Companiei Județene APA SERV S.A. a fost întreruptă de către E-ON în data de 27.03.2024, orele 22.37 - 23.37. Această situație coroborată cu intervenția la conducta magistrala de aducțiune a apei potabile din data de 26.03.2024, a dus la scăderea presiunii apei în rețea, existând și posibilitatea opririi temporare în furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă. Astfel, Compania Județeană APA SERV S. A. este pusă în situația neplăcută de a furniza apă cu presiune redusă existând și posibilitatea întreruperii temporare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, astăzi 28.03.2024, până la ora 22.00.

Meteo/Vânt și instabilitate atmosferică în jumătatea vestică a județului Neamț

Interval de valabilitate: 28 martie, ora 10 – 28 martie, ora 20 Fenomene vizate: intensificări ale vântului Zone afectate: județul Galați și zonele de munte ale județelor Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea Vântul va avea intensificări în sud-estul Moldovei și la munte, unde vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.