„Codrin – Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”. Acţiune umanitară la Români „Codrin – Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”. Acţiune umanitară la Români
Saci întregi de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost dăruiți, ieri, de Asociația Umanitară „Codrin – Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”, elevilor Școlii... „Codrin – Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”. Acţiune umanitară la Români

Saci întregi de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost dăruiți, ieri, de Asociația Umanitară „Codrin – Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”, elevilor Școlii Gimnaziale Români care au o situație materială modestă, acțiune care face parte din Campania permanentă “Fii altfel-Investește în educație”.  

“Acțiunile în comuna Români îmi sunt cele mai de suflet – deoarece aici a fost începutul campaniilor noastre umanitare. Datorită doamnei doctor Daniela Florina Marcoci, într-o acțiune comună cu Direcția de Sănăgtate Publică Neamț, în decembrie 2012, am cunoscut această inimoasă și implicată comunitate, m-am gândit ca în acest an să le venim în ajutor cu îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, ca să poată merge la școală. Pe lângă multiplele cazuri medicale pe care le susținem constant de ani de zile, pentru copii și bătrâni, o altă acțiune importantă este și această Campania permanentă a Asociației Umanitare „Codrin – Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”,  “FII ALTFEL – Investește în educație”. Mulțumesc din suflet doamnei directoare Mihaela Aldea – un OM cu totul special – dedicat 100 % școlii și copiilor, de care mă leagă o caldă prietenie și colaborare, căci „Oamenii care se aseamănă se adună”, că ne-a dat ocazia să fim de ajutor acum, la început de an școlar, pentru 50 de elevi proveniți din familii cu situație materială precară”, a precizat Monica Sofron, președinta Asociației Codrin.

Acțiunea a fost o reușită prin implicarea unei foste eleve a școlii, Mădălina Ionela Bulacu, care pentru faptul că și ea și frățiorii ei sunt ocrotiți de câțiva ani de Asociația Umanitară Codrin, a facut posibilă aducerea unui camion de haine de la Râmnicu Vâlcea. Asociația a asigurat transportul, iar la școală, în timpul vacanței de vară, a fost o mobilizare exemplară a personalului, pentru sortarea articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte și punerea lor în pachete pentru fiecare caz în parte. Rezultatul campaniei a fost unul de excepție, elevii bucurându-se de fiecare cadou, care pe lângă haine și încălțăminte a conținut și dulciuri.

Viaţa Nemţeană