Cod Roşu Neamţ, ora 1,00: 15 persoane (3 copii) au fost evacuate din Văleni. Primarul, pe teren cu Publiserv Cod Roşu Neamţ, ora 1,00: 15 persoane (3 copii) au fost evacuate din Văleni. Primarul, pe teren cu Publiserv
Două alerte de Cod Roşu pe sistemul Naţional Ro Alert azi noapte în judeţul Neamţ: furtuni, vânt, grindină, descărcări electrice, inundaţii. Până la ora... Cod Roşu Neamţ, ora 1,00: 15 persoane (3 copii) au fost evacuate din Văleni. Primarul, pe teren cu Publiserv

Două alerte de Cod Roşu pe sistemul Naţional Ro Alert azi noapte în judeţul Neamţ: furtuni, vânt, grindină, descărcări electrice, inundaţii.

Până la ora 0,59,  din municipiul Piatra Neamț – anexa Văleni, pompierii militari, au evacuat 14 persoane(din care 3 copii) din locuințele inundate. Zeci de telefoane la 112, solicitări de evacuare a apelor din curţi şi beciuri.

Din lipsa comunicatelor, deducem că deşi au fost două alerte de Cod Roşu, Prefectul de Neamţ nu a convocat Comitetul Judeţean pentru Situţii de Urgenţă.

Persoanelor evacuate li s-au fpcut loc în Adăpostul Speranţa.

Imediat după prima avertizare de Cod Roşu, în jurul orele 23,00, primarul Dragoş Chitic şi Publiserv au plecat pe teren: „Suntem pe teren cu echipe de la Publiserv in zonele cu pericol de inundatie.
Sunt doua transformatoare electrice cu probleme in zona Darmanesti si Maratei la care echipele DelgazGrid lucreaza pentru remediere”.

ISU Neamţ: Pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de *CODUL ROȘU* de fenomene meteo periculoase, începand cu ora 22:15 a fost activata grupa operativă, iar în sprijinul pompierilor din Piatra Neamt, au fost chemate echipaje de la Detasamentele de pompieri Roman si Targu Neamt. Având în vedere multitudinea situațiilor de urgență create de manifestarea fenomenelor meteo periculoase au fost solicitate forțe de la ISU Iași, ISU Vaslui și ISU Suceava.

Pentru degajarea aluviunilor de pe carosabil pe strada Tineretului și anexa Văleni se intervine cu utilaje de la SC. Publiserv SA și de la Primăria Dumbrava Roșie

Viaţa Nemţeană