CNAIR revine asupra declaraţiilor: autostrada care ar trece prin Neamt ARE autorizaţie de construcţie! CNAIR revine asupra declaraţiilor: autostrada care ar trece prin Neamt ARE autorizaţie de construcţie!
Marți, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu, a declarat că expirarea autorizaţiei pentru porţiunea de 4,5... CNAIR revine asupra declaraţiilor: autostrada care ar trece prin Neamt ARE autorizaţie de construcţie!

Marți, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu, a declarat că expirarea autorizaţiei pentru porţiunea de 4,5 km din A3 vine în contextul în care proiectul se află în litigiu și nu afectează desfăşurarea acestuia.

Declaraţia – în fond, o bâlbă care vine din neancorarea la realitate-, vine pe fondul acuzelor unui ONG, potrivit cărora pentru lotul 1 al investiţiei, autorizaţia ar fi expirat.

CNAIR revine asupra subiectului într-un comunicat de presă: 

Valabilitatea Autorizației de Construcție a fost prelungită de Ministerul Transporturilor până pe data de 27 aprilie 2020, în conformitate cu prevederilie legii și vizează executarea lucrărilor pe Lotul 1 Târgu Mureș- Ungheni (km 0+000 – km 4+500).

Precizăm că în acest moment se așteaptă decizia motivată a instanței pentru a putea fi declanșată procedura de semnare a contractului între CNAIR S.A. și firma declarată câștigătoare în urma acțiunilor în justiție.

Facem din nou apel la Asociația Pro Infrastructura să se documenteze temeinic înainte să lanseze public informații pe teme care țin de dezvoltarea infrastructurii din România.

Considerăm că modul superficial în care această Asociație abordează teme de interes public, creează confuzie și discreditează eforturile reale ale altor Asociații din domeniu, care cu bună credință doresc să sprijine dezvoltarea infrastructurii românești.

În noiembrie 2017, a  fost desemnat căştigatorul pentru „Realizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Lotul 1: Târgu Mureş – Ungheni şi Drum de legătură – relicitare„, având ca obiect execuţia lucrărilor pentru realizarea tronsonului de autostradă: Lotul 1 – Târgu Mureş – Ungheni și drum de legătura cu o lungime de 9.2 km.

Ofertant căştigator a fost desemnat Strabag SRL, iar valoarea contractului este de 192.059.217,23 lei fără TVA.

Viaţa Nemţeană