Chitic, replică elegantă la absenţa colegilor PNL de la şedinţa Consiliului Judeţean Chitic, replică elegantă la absenţa colegilor PNL de la şedinţa Consiliului Judeţean
Primarul de Piatra Neamţ ar fi avut ocazia să marşeze pe marginea absenţei grupului de consilieri PNL de la Consiliul Judeţean, în prima şedinţă... Chitic, replică elegantă la absenţa colegilor PNL de la şedinţa Consiliului Judeţean

Primarul de Piatra Neamţ ar fi avut ocazia să marşeze pe marginea absenţei grupului de consilieri PNL de la Consiliul Judeţean, în prima şedinţă extraordinară din această săptămână, când trebuia votat un proiect ce viza Primăria Piatra Neamţ. Dar n-a făcut-o.

Deşi nu era vorba doar de acest proiect şi nici de un singur caz când consilierii judeţeni PNL i-au făcut-o colegului lor de la Piatra Neamţ (vezi Gala Moroşanu), preşedintele PNL Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a preferat să nu răspundă provocării din conferinţa de presă, comentând pe marginea subiectului, trebuie să recunoaştem, cu mai multă eleganţă decât au făcut-o mulţi dintre colegii săi de partid.

El a explicat că le înţelege absenţa de la prima şedinţă, nu a extins subiectul cu alte exemple,  nici nu a dat credit PSD-ALDE şi a declarat: 

„Mi se pare nefiresc să convoci o şedinţă de seara, pentru a doua zi, să nu ai timp să analizezi materialele puse în mapă”.

Absenţa consilierilor PNL a boicotat chiar un proiect al colegului Dragoş Chitic, derulat de Primăria Piatra Neamţ:

Acorduri de Parteneriat pentru realizarea proiectelor „Extinderea
şi modernizarea sistemului de iluminat public in municipiul Piatra Neamţ: Bulevardul
Decebal- Piaţa Mihail Kogălniceanu- Bulevardul Traian- Strada Fermelor- zonaPietricica”

şi

„Extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public in municipiul Piatra Neamţ
Strada Cetatea Neamţului- Strada 1 Decembrie 1918- Strada Mihai Viteazu – Strada Orhei, Piaţa
$tefan cel Mare- Bulevardul Republicii- Strada Mihai Eminescu- Cartier Văleni”;

Primarul spune că a nu a fost vorba chiar de o pierdere iminentă a termenului de intrare în legalitate (nu chiar iminentă, dar pe aproape. A doua zi a mai avut loc o nouă şedinţă extraordinară pe această temă, şi s-a votat, deci era urgent, nn.) „Evident, am discutat şi a doua zi s-au prezentat„, a precizat Chitic. 

Viaţa Nemţeană