Cea mai mare adunare a tinerilor ortodocşi are loc acum, la Nemţişor Cea mai mare adunare a tinerilor ortodocşi are loc acum, la Nemţişor
Astăzi, a început  în Poiana Nemțișor, din vecinătatea Mănăstirii Neamț și a Schitului Icoana Nouă, cea de-a VIII–a ediție a Adunării Tinerilor Creștini Ortodocși... Cea mai mare adunare a tinerilor ortodocşi are loc acum, la Nemţişor

Astăzi, a început  în Poiana Nemțișor, din vecinătatea Mănăstirii Neamț și a Schitului Icoana Nouă, cea de-a VIII–a ediție a Adunării Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, organizată de Departamentul de Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor în colaborare cu Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR), informează  Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Evenimentul este, pentru tinerii din Arhiepiscopie și nu numai, o oportunitate de a se cunoaște, de a se apropia de Biserică, de a înțelege spiritualitatea din zona noastră. Cu fiecare an ce trece, întâlnirea din poiana de la Nemțișor este din ce în ce mai așteptată, tot mai mulți tineri dorind să participe. La această ediție așteptăm aproximativ 700 de tineri, invitatul special al întâlnirii fiind Preasfințitul Macarie Drăgoi, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Întâlnirea de la Nemțișor se va desfășura pe parcursul a patru zile, de joi până duminică, iar în programul acesteia se regăsesc: Sfânta Liturghie zilnică, sesiuni de discuții pe grupe, conferințe, activități sportive, momente artistice pregătite de participanți, parada steagurilor aparținând parohiilor și filialelor ATOR și ASCOR participante, un foc de tabără. Tema centrală a întâlnirii din acest an este Cum învățăm curajul de a cunoaște Adevărul?

În ultimul an Departamentul de Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor a îmbrățișat motto-ul „Împreună pentru tineri!”. Considerăm că investiția în tineri este mai importantă decât orice altceva, iar unindu-ne forțele pentru a face ceva pentru tineri putem spera la rezultate în toate domeniile. Tinerii sunt cei care dau viață oricărei activități organizate pentru ei. Așadar, ne propunem să le oferim cât mai multe șanse de a-și dezvolta potențialul și de a-și pune darurile în lucrare.

Viaţa Nemţeană