Peste 180 de oameni au avut ocazia vineri seara, să vadă câte puţin din cultura, dansurile şi bucătăria grecească, doar la Cocoşul de Aur,...

Peste 180 de oameni au avut ocazia vineri seara, să vadă câte puţin din cultura, dansurile şi bucătăria grecească, doar la Cocoşul de Aur, pe terasa restaurantului UNIC din Piatra Neamţ.

Organizată în seria unor manifestări tematice (seară iraniană, italiană etc), seara grecească, între paşii muzicii lui Zorbas şi meniul de pe coasta Mării Egee, a fost de un mare succes. Decor grecesc – pe un ecran s-au derulat imagini din Republica Elenă – drapel grecesc, dansatori îmbrăcaţi în costume populare greceşti, mâncare şi muzică din Grecia! A fost o seară minunată!

O seară la care au participat şi membri (dansatorii) Comunităţii Elene din Piatra Neamţ, ca la ei acasă în România, ca le ei acasă în Grecia…

Bucătarul, chef Vasilios Petrou, alias Baz a adus Grecia pe terasa de la UNIC. Îi place bucataria greceasca si internationala, îi place sa inventeze gusturi noi. Spune ca in familia sa toata lumea gateste bine, are doi unchi cofetari, iar bucataria ii este in sange. Intotdeauna au avut propria gradina de verdeturi, legume, lămâi, capsuni, pe care le foloseau la gatit. Ce s-a servit la unic, în regim „mănânci cât poţi!”, a fost natural, făcut cu dragoste şi profesionalism de chef Baz.

Viaţa Nemţeană