Către ATOP Neamţ: interzicerea circulaţiei căruţelor pe timp de noapte! Către ATOP Neamţ: interzicerea circulaţiei căruţelor pe timp de noapte!
Pornind de la o filmare postată de un coleg de breaslă, intitulat nervos, dar drept „Atenţie! Tâmpiţii cară fânul!” în ziarpiatraneamt.ro, mi-am adus aminte... Către ATOP Neamţ: interzicerea circulaţiei căruţelor pe timp de noapte!

Pornind de la o filmare postată de un coleg de breaslă, intitulat nervos, dar drept „Atenţie! Tâmpiţii cară fânul!” în ziarpiatraneamt.ro, mi-am adus aminte că în Neamţ (de altfel, la nivelul fiecărui judeţ), există un organism multi-lateral dezvoltat numit ATOP: Agenţia Teritorială de Ordine Publică. Are un statut juridic stufos, dar nu asta este important aici. 

Pe vremea când era condusă de Georgică Ştefan (ex consilier judeţean, patron la Auto Ştefan) ATOP îşi propusese să promoveze, până în Parlament, dacă era cazul, o reglementare prin care să se interzică circulaţia căruţelor noaptea, stabilidu-se, în funcţie de anotimpuri, nişte ore. 

Georgică Ştefan era foarte pornit pe această reglementare, pentru că, nu-i aşa, toţi şoferii ştiu că vehiculele ancestrale româneşti aduc numai ghinioane când circulă noaptea. Acum e toamnă, lumea cară porumbul, sfecla, fânul către casă, puneţi la asta şi tulburelul şi faptul că cel puţin la sate, căruţaşul mai trăieşte că cu gândul că şoseaua e a lui.

Preşedinte ATOP Neamţ este avocatul Adrian Bourceanu, iar dacă există o posibilitate cât de cât de cât legală să se introducă această reglementare, el are toate competenţele s-o facă. 

Viaţa Nemţeană