Bogdan Gavrilescu, viceprimar PMP: Toate gunoaiele se vor arunca pe bază de cartelă Bogdan Gavrilescu, viceprimar PMP: Toate gunoaiele se vor arunca pe bază de cartelă
Accesul la pubelele de gunoi se va face numai pe bază de cartelă, în spaţii noi, în cel mult un an de zile, amenajate... Bogdan Gavrilescu, viceprimar PMP: Toate gunoaiele se vor arunca pe bază de cartelă

Accesul la pubelele de gunoi se va face numai pe bază de cartelă, în spaţii noi, în cel mult un an de zile, amenajate după un proiect gândit de viceprimarul Bogdan Gavrilescu şi prezentat, astăzi, în cadru unei conferinţe de presă organizate la sediul PMP Neamţ.

„Rezolvarea problemei colectării selective este alt proiect despre care vreau să discut este unul al administraţiei locale, la care lucrez din momentul în care muncesc în administraţia locală. Trebuie rezolvate punctele de selectare, considerate puncte  negre în Piatra Neamţ. Sunt  bani din Fondul de Mediu pentru acest scop, deci nu sunt probleme. Primul pas este făcut, două puncte modernizate – unul la Piaţa Centrală şi celălalt în spatele blocului S1, care este, dacă nu  cel mai mare punct de colectare, printre cele mai mari, cu 220 de apartamente. A fost acolo o zonă care nu arăta foarte bine. Am reuşit să facem acea închidere a punctului de colectare. Primăria nu a investit nici un ban, au fost înţelegeri şi ajutoare făcute de societăţi, inclusiv Brantner. Funcţionează”.

Viceprimarul Gavrilescu a precizat că modelul celor două puncte se va extinde pentru tot municipiul Piatra Neamţ, un oraş în care problema nu stă nici pe departe bine.

Aşa intenţionăm să facem în tot oraşul, putem sta şi mai bine, chiar dacă nu suntem în coada clasamentului la colectarea selectivă. De la 612, vom trece la 493 puncte de colectare iar 100 de puncte le vom reconecta. Vor fi simple, duble şi triple, accesul se va face cu cardurile de acces şi nu mai poate fi acuzat nimeni că vine şi depozitează în altă parte. Sunt discuţii. Sper să avem până la sfârşitul lunii cu proiectul final la felul cum va arăta, inclusiv parte de pubele, care vor fi noi. Sunt moderne, care pot asigura o colectare corectă. Mă refer la gunoiul menajer, care poate crea un disconfort pe timpul verii, lucru care este în discuţie”, a precizat preşedintele PMP Neamţ.

Valorea unui punct de colectare va ajunge  la circa 6000 de lei, îngrădire cu tablă ambutisată, sistem de îngrădire cu cartelă, schimbarea pubelelor. Sunt bani pentru acest proiect, a asigurat viceprimarul.

 

Viaţa Nemţeană