Bogdan Gavrilescu va duce PMP Neamţ spre „în(alte) culmi” Bogdan Gavrilescu va duce PMP Neamţ spre „în(alte) culmi”
Nu ştim dacă în urmă cu vreo doi ani şi ceva, proaspăt înscris într-o organizaţie PMP care abia se înfiripa, Bogdan Gavrilescu visa să... Bogdan Gavrilescu va duce PMP Neamţ spre „în(alte) culmi”

Nu ştim dacă în urmă cu vreo doi ani şi ceva, proaspăt înscris într-o organizaţie PMP care abia se înfiripa, Bogdan Gavrilescu visa să ajungă vice-primar la Piatra Neamţ şi să-l numească Traian Băsescu, fostul şef al statului român şi făuritorul PMP-ului, drept preşedinte al organizaţiei PMP la Piatra Neamţ. 

Greu de crezut atunci, când la prezidiul unde  Gavrilescu a fost prezentat azi şef cu patalama, au stat rând pe rând Elena Udrea, Liviu Harbuz, Toader Mocanu, Constantin Moisii, dacă e să vorbim doar de cei din Neamţ sau cu mari tangenţe cu judeţul.

Ei bine, pe 4 iulie, în timp ce se sărbătorea ziua Americii, Consiliul Naţional Executiv al PMP în frunte cu Traian Băsescu, au făcut marea numire la Neamţ: Bogdan Gavrilescu. Viceprimarul recunoaşte, probabil cinstit, că nu ştie dacă ar fi fost numit preşedinte în locul lui Dulamă, de n-ar fi deţinut funcţia pe linie administrativă. 

Există, nu ştim dacă şi la PMP, o regulă (scrisă sau nescrisă) că cel mai mare în funcţia administrativă primeşte în regim de interimat şi funcţia politică. 

Aşadar: Laurenţiu Dulamă organizează partidul a Neamţ; face o figură frumoasă la alegerile locale (un vicepreşedinte de judeţ, un viceprimar, şi, mai important, suficienţi consilieri cât să facă jocurile); apoi pierde preşedinţia, printr-o regulă aplicată la nivel naţional (pleacă preşedinţii care n-au făcut scor la alegerile parlamentare). Vine deputatul Bichineţ, încurcă lucrurile, pleacă deputatul Bichineţ care-şi încheie interimatul pe 4 iulie; este numit, până la conferinţa judeţeană de alegeri din toamnă, Bogdan Gavrilescu.

Laurenţiu Dulamă preia organizaţia municipală. 

PMP Neamţ merge la Consiliul Local cu PNL şi, deocamdată, la judeţ cu PSD. Nu schimbăm majoritatea”, a spus Bogdan Gavrilescu, referindu-se la majoritatea PSD-ALDE-PMP din Consiliul Judeţean. 

Altfel, proaspătul preşedinte are vise mari pentru PMP, într-o organizare al cărei debut îl vrea chiar în această vară: 

„Uşile vor fi deschise toată vara. La sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, va avea loc conferinţa judeţeană în care vom alege definitiv preşedintele PMP, vom pregăti proiectele pentru următorii 4 ani. Nu avem timp foarte mult, în 2019 ne aşteaptă două rânduri de alegeri, sper să nu mai avem surprizele care le-am avut la alegerile parţiale de primari, şi rezultate bune şi proaste”.

Nu ştim care a fost surpriza: rezultatele bune sau cele proaste?

Cu ajutorul colegilor mei – am mare încredere în colegii mei, rămânem prieteni – vom aduce persoane tinere. Primul lucru care îl voi face este să refac – nu să refac –  PMP nu s-a distrus, să facem din PMP o frumoasă familie, când vine omul din afară să se simtă bine!

 

Viaţa Nemţeană