Astăzi se deschide Târgul de Crăciun la Neamţ! Lou Bega în debut Astăzi se deschide Târgul de Crăciun la Neamţ! Lou Bega în debut
Târgul de Crăciun la Neamț se va deschide vineri, 7 decembrie, la Curtea Domnească din Piatra-Neamț, în deschiderea evenimentului urmând să debuteze artistul de... Astăzi se deschide Târgul de Crăciun la Neamţ! Lou Bega în debut

Târgul de Crăciun la Neamț se va deschide vineri, 7 decembrie, la Curtea Domnească din Piatra-Neamț, în deschiderea evenimentului urmând să debuteze artistul de talie internațională Lou Bega.

Ca și edițiile anterioare, Târgul este organizat de către Consiliul Judeţean Neamţ, prin Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“.

Vineri, primii care vor urca pe scena Târgului, la ora 18:00, vor fi copiii de la clasa de muzică uşoară a Şcolii Populare de Artă, clasă coordonată de Paula Nicorescu-Ghivirigă. Vor urma recitalurile oferite de membrii îndrăgitei trupe autohtone „Los Anonimos“, pentru ca finalul primei seri să-i aparţină starului de origine germană Lou Bega.

Pe parcursul evenimentului Târgul de Crăciun de la Neamț vor evolua numeroși artiști locali și naționali, printre care se remarcă Roxana Nemeș, Selfie, Heaven, Ionică Moroșanu, Adi Beznă, Oana Radu, Claudia Pavăl, Hevito, Alessia, Dya, alături de multe alte tinere talente ale cluburilor de copii din județul Neamț.

Cei care doresc să se bucure de atmosfera de sărbătoare a Târgului sunt așteptați la Curtea Domnească din Piatra-Neamţ, pe platou, acolo unde se va găsi şi o diversitate de sortimente de produse alimentare sau decorative, care vor putea fi cumpărate de la căsuţele din perimetrul amintit.

Târgul de Crăciun de anul acesta se va întinde pe perioada 7 decembrie 2018 – 5 ianuarie 2019. Programul artistic este astfel structurat încât la fiecare sfârşit de săptămână – în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică – Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ să ofere publicului nemţean spectacole de genuri muzicale diverse, de la tradiţionalele colinde, la muzica dance, folk, pop, ori folclor. Cu excepţia serii din data de 28 decembrie, spectacolele vor începe la ora 18:00.

În cadrul Târgului de Crăciun la Neamţ, ediţia anului 2018, organizatorii au prevăzut şi o serie de concerte care vor avea loc la Roman şi Târgu Neamţ.

De asemenea, în cursul fiecărei săptămâni, la Căsuţa lui Moş Crăciun de pe Platoul Curţii Domneşti, meşterii populari din ţinutul Neamţ îi vor introduce pe cei mici în lumea minunată a meşteşugului. Vor fi create diverse obiecte, de la cele decorative şi până la măşti populare.

Pe data de 28 decembrie va avea loc tradiţionalul „Festival de datini şi obiceiuri de iarnă «Steaua Sus Răsare»“. Va fi ziua în care oraşul va răsuna de colinde, urături şi jocuri tradiţionale ale măştilor aduse de alaiuri care vor veni din toate colţurile judeţului.

Închiderea ediţiei a treia a Târgului de Crăciun îi va aparţine Ansamblului folcloric „Floricică de la munte“, care va oferi, în seara zilei de 5 ianuarie, pe Platoul Curţii Domneşti, un concert extraordinar.

Viaţa Nemţeană