Asaftei, în deplin acord cu ministrul Mediului: Românii au o problemă de conştiinţă Asaftei, în deplin acord cu ministrul Mediului: Românii au o problemă de conştiinţă
Principala cauză a catastrofei ecologice de pe luciul Lacului Bicaz rămâne lipsa de responsabilitate a celor care aruncă deşeuri pe apă, în special peturi.... Asaftei, în deplin acord cu ministrul Mediului: Românii au o problemă de conştiinţă

Principala cauză a catastrofei ecologice de pe luciul Lacului Bicaz rămâne lipsa de responsabilitate a celor care aruncă deşeuri pe apă, în special peturi.

Aceasta este concluzia pe care a insistat astăzi, la Piatra Neamţ, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi pe care a susţinut-o astăzi şi dintotdeauna vicepreşedintele CJ Neamţ, Ion Asaftei, ambii reprezentanţii ALDE.

Ministrul Mediului a insistat că principala responsabilitate revine proprietarilor de deşeuri, în timp ce vicele Asaftei crede că amenda ar fi o soluţie. 

Graţiela Gavrilescu a vorbit despre „accesarea unui proiect privind creşterea gradului de conştientizare la nivelul Ministerului Mediului şi al structurilor cu responsabilitate în gestionarea deşeurilor care ajung în apele de suprafaţă, precum şi efectele acestora asupra sănătăţii populaţiei şi a mediului”.

şi 

Milioanele de peturi nu apărut numai acum, sunt de ani adunate”, a precizat Gavrilescu.

În acelaşi registru, vicepreşedintele CJ Neamţ, Ion Asaftei, crede că ar trebui aplicate măsuri coercitive asupra celor aruncă deşeuri în apă sau pe maul apei. „Cred, am certitudinea că această vizită se va termina cu rezultate bune. Ne-am întâlnit cu primarii din zona hidrografică a Bistriţei, lucru extrem de important, ne-am expus ideile şi va trebui ca primăriile să fie mai prezente în ceea ce priveşte protecţia mediului. Iată că s-a întîmplat o catastrofă, aceste pârâiaşe au luat totul în cale!”.

Viaţa Nemţeană