Asaftei (ALDE Neamţ) via INS/HoReCa: Industria turismului, cale sigură spre faliment Asaftei (ALDE Neamţ) via INS/HoReCa: Industria turismului, cale sigură spre faliment
INS confirmă criza din sectorul HoReCa! „Încă o dată spunem cât se poate de clar: decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15... Asaftei (ALDE Neamţ) via INS/HoReCa: Industria turismului, cale sigură spre faliment

INS confirmă criza din sectorul HoReCa!

Încă o dată spunem cât se poate de clar: decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este calea sigură spre faliment a mii de firme din industria ospitalității!„, a scris preşedintele ALDE Neamţ pe pagina de facebook a organizaţiei judeţene, după publicarea raportului Institutului Naţional de Statistică privind cifrele de afaceri ale operatorilor de servicii şi turism.

Şeful ALDE Neamţ a vorbit despre dezastrul din economie, dar mai ales cel din industria HoReCa, care este este cât se poate de clar și este confirmat de către Institutul Național de Statistică.

„Chiar dacă guvernanților nu le place să vorbească despre aceste lucruri și le pun la „și altele”, românii trebuie să știe adevărul!

Iar adevărul este următorul: volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în aprilie faţă de luna precedentă, cu 72,8% ca urmare a scăderilor înregistrate la mai multe activități: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-79,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-63,2%).

Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, scăderea este și mai dramatică!

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, în luna aprilie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 83,4% mai mică comparativ cu luna aprilie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate și la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-88,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-77,9%).

Încă o dată spunem cât se poate de clar: decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este calea sigură spre faliment a mii de firme din industria ospitalității!

În vreme ce state precum Grecia sau Bulgaria au repornit turismul, iar Spania „face probe” pentru turismul în masă, la noi nu se întâmplă nimic. Ba mai mult, operatorilor din turism li se răspunde cu dispreț de către Premierul Orban, iar de Klaus Iohannis sunt ignorați!

Pentru cine lucrează Klaus Iohannis și Ludovic Orban? Pentru poporul român, pentru economia românească sau pentru alții?

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.