Asaftei (ALDE Neamţ): „Când alimentăm conturile serviciilor, care este eficienţa pentru popor?” Asaftei (ALDE Neamţ): „Când alimentăm conturile serviciilor, care este eficienţa pentru popor?”
ALDE ţine cu dinţii de  adoptarea în forma deja declarată a câtorva legi importante, deosebit de importante, unele cu impact direct asupra cetăţenilor şi... Asaftei (ALDE Neamţ): „Când alimentăm conturile serviciilor, care este eficienţa pentru popor?”

ALDE ţine cu dinţii de  adoptarea în forma deja declarată a câtorva legi importante, deosebit de importante, unele cu impact direct asupra cetăţenilor şi mediului de afaceri.

Câteva dintre ele au fost prezentate într-o conferinţă de presă de preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei: „Pe agenda acestei toamne este şi proiectul noii Legi a Pensiilor aflat pe site-ul ministerului, în  dezbatere publică. Şi Legea offshore care s-a reîntoarce în Parlament pentru a fi modificată, dar în aspectele fundamentale va rămâne neschimbată. Este bine că se încearcă să se recupereze ceva din ceea ce ar însemna în perspectivă revenirea economiei româneşti din resursele ei naturale”, a pus liderul ALDE Neamţ, vorbind despre resusele din Marea Neagră la care respectiva lege face referire.

„Bogăţiile ne aparţin, fără a ne abate de la normele europene, trebuie să arătăm că Parlamentul României este suveran”.

Legea privind Autoritatea Naţională de Interceptări. „Scoaterea ofiţerilor de informaţii din Justiţie şi Politică. Când se fac aceste afirmaţii înseamnă că avem astfel de ofiţeri în aceste două ramuri. ALDE doreşte democratizarea serviciilor de informaţii şi trecerea lor în slujba naţiunii române”, a spus liderul judeţean ALDE.

Ideea înființării unei Autorități Naționale de Interceptări nu este tocmai nouă. În octombrie 2016, înainte așadar de alegerile parlamentare, tot Tăriceanu anunța depunerea unui proiect de lege prin care să fie creată o entitate independentă care să gestioneze interceptările. Autoritatea urma să fie controlată de o comisie de supraveghere din care făceau parte parlamentari și judecători.

Ideea a fost reluată în mai 2017. „Este un proiect pe care l-am depus în legislatura trecută, dar simpaticele servicii ale Parlamentului clasează toate proiectele care nu au intrat în dezbatere. Din acest motiv, împreună cu colegii mei am discutat şi vom depune din nou acest proiect în procedură legislativă”, declara Călin Popescu Tăriceanu.

 

Legea Lobby-ului ar urma să fie votată până în decembrie. „Vorbim de interacţiunea mediului de afaceri cu decidenţii politici. Dezvoltare relaţiilor interumane pe care le văd relaţii de apropiere şi nu antagonice. E prea multă răutate, prea multă manipulare, prea mult egoism”.

În finalul relatărilor care vizează activitatea legislativă a democat liberalilor, Ion Asaftei a pus cireaşa pe tort: „Guvernul României nu a fost de acord să acorde sume suplimentare în zona serviciilor secrete. Dacă tot dăm bani ca România să fie apărată, cum de s-a ajuns în situaţia să fie distruse fabrici întregi. Vinovăţia unde să fie? Când alimentăm cconturile serviciilor, care este eficienţa pentru popor? Pentru economie? Poate ştiu prea puţin, dar este, aşa … o formulare”.

 

Viaţa Nemţeană