Asaftei (ALDE) precizări importante despre strada Izvoare: În momentul de faţă nu avem voie să intervenim decât cu plombări! Asaftei (ALDE) precizări importante despre strada Izvoare: În momentul de faţă nu avem voie să intervenim decât cu plombări!
Preşedintele ALDE Neamţ (vicepreşedinte C.J. Neamţ), Ion Asaftei, a făcut noi precizări referitoare la strada Izvoare, obiectiv care a trecut în administrarea Consiliului Judeţean.... Asaftei (ALDE) precizări importante despre strada Izvoare: În momentul de faţă nu avem voie să intervenim decât cu plombări!

Preşedintele ALDE Neamţ (vicepreşedinte C.J. Neamţ), Ion Asaftei, a făcut noi precizări referitoare la strada Izvoare, obiectiv care a trecut în administrarea Consiliului Judeţean.

Şeful ALDE Neamţ a răspuns, într-o conferinţă de presă, unor acuze pe care primarul municipiului Piatra Neamţ le-a făcut Consiliului Judeţean referitoare la starea acestei artere, în stilul său personal din care nu au lipsit picanteriile – de exemplu „Dl. Chitic să-şi conecteze gura la creier„, ş.a.

Dincolo de aspectul politic, situaţia pe stă cam aşa:

„Așa cum am anunțat în conferința de presă pe care am organizat-o acum două săptămâni, am urmărit îndeaproape modul în care s-a acționat pentru realizarea reparațiilor pe strada Izvoare. Deocamdată legea, angajamentele contractuale și vremea nu a permis decât plombarea gropilor pe segmentul de la 1 Mai în Speranța și până în drumul județean Roznov – Girov. Subliniez, plombate! Procedurile pentru accesarea fondurilor europene pentru modernizarea completă a acestui drum județean sunt în curs de desfășurare. Vă voi informa la timp și corect, dragi nemțeni, despre cum evoluează situația acestui drum pentru economia transportului dar și pentru confortul participanților la trafic!

Plombarea. Vreau ca cetăţenii să aibă puţină răbdare. Acest drum are aproape 90 de km pe partea noastră; pentru că este vorba de bani europeni, se lucrează intens la accesarea acestor fonduri. Noi, CJ, nu avem voie să asfaltăm acest drum, ci doar să facem reparaţii. În momentul când îl vom accesa, informez că vom merge pe un drum deosebit de modern, dar până atunci, CJ nu poate interveni decât cu plombări. „.

Înapoi la politică:

Constat că de o bucată bună de vreme, Consiliul Judeţean se află în atenţia domnului primar Dragoş Chitic, care a pornit o ofensivă electorală cu o apetenţă demnă de lucruri mai bune, dar a ales să atace  tocmai pentru a-şi ascunde nerealizările, un mod care presupune o lipsă de implicare în probleme municipalităţii. Şi a găsit aşa un fel de supapă prin CJ, în care dă permanent, invocând şi în această audienţă on line aceeaşi problematică legată de str. Izvoare. Ce este destul de neplăcut este că dl Chitic nu cred că a trecut pe strada Ivoare! D. Citic a uitat să treacă pe acestă stradă şi uită şi uită şi starea deplorabilă în care s-a predat ea către CJ. Era cumva această stradă o coală de hârtie şi nu ştiu eu? Această abordare este jenantă pentru un domn care are titulatura de primar. Eu nu-i recomand decât un singur lucru legat de buna informare a cetăţenilor:  dumnealui ştie cum a ajuns din viceprimar primar şi să nu mă oblige să vorbesc, că dacă mi-a spus că eu vin cu minciunele în faţa cetăţenilor, îi atrag atenţia cu demnitate, că eu nu mint, eu fac politică alb sau negru, dar nu gri! Eu fac o politică corectă, în CJ, în ALDE, pentru că mi se pare corectă această abordare. Îl rog pe dl. Chitic – cu scuzele de rigoare pentru cetăţeni- că ar fi foarte bine să îşi contecteze gura la creier. Dacă e nevoie, într-o conferinţă de presă, voi veni cu imagini şi date reale de felul cum se prezintă municipiul gospodărit de dl. Chitic. Dumnealui, deocamdată, are probleme în propriul partid”.  

N.R: Ziarul Viaţa Nemţeană va publica un eventual drept venit din partea primarului de Piatra Neamţ, Dragoş Chitic. 

Viaţa Nemţeană