Asaftei, a treia demonstraţie de ne-colaborare cu fosta Securitate din ultimii 4 ani Asaftei, a treia demonstraţie de ne-colaborare cu fosta Securitate din ultimii 4 ani
Preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, pentru a treia oră în ultimii 4 ani, adeverinţa CNSAS de... Asaftei, a treia demonstraţie de ne-colaborare cu fosta Securitate din ultimii 4 ani

Preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, pentru a treia oră în ultimii 4 ani, adeverinţa CNSAS de necolaborare cu fosta poliţie politică.

”Vreau să aduc în atenţia presei şi  în atentia cetăţenilor un aspect foarte important. Vreau să cer fiecărui lider politic din Neamt, să prezinte în fata alegătorilor, în faţa oamenilor care ne acorda încrederea, o astfel de adeverinţă de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitatii, CNSAS, prin care să faca dovada clară că nu au fost colaboratori ai Securităţii, că nu au făcut poliţie politică, ca nu fac parte din anumite structuri, ca ofiţeri acoperiţi”, a spus Asaftei.

Motivul pentru care liderul ALDE Neamţ a simţit nevoia de a apărea a treia oară  cu această adeverinţă în faţa nemţenilor ţine de dorinţa acestuia ca în funcţiile de demnitari din administraţie nu ar trebui să existe aceşti colaboratori, din motive morale, dar şi pentru faptul că aceşti colaboratori sunt şantajabili:

„Vreau sa aveţi certitudinea că la fiecare apariţie publică, voi veni cu aşa ceva până când fiecare lider politic din Neamt, mai mic sau mai mare, va prezenta în faţa electoratului o asemenea adeverinţă. Nu de alta, dar mi-e teamă că prin judeţ o să ne întâlnim cu aceşti petrovi (…); este bine să igienizăm acest aspect, sincer, onest şi firesc”.

Prima prezentare a adeverinţei a făcut-o pe 21 mai 2015, la Tg Neamţ iar cea de a doua, pe 19 februarie 2018. 

”Adeverința nr/ 385 din 4 martie 2014, Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității atestă că ”Domnul Ion Asaftei  a fost verificat din oficiu, în calitate de candidat la funcția de senator al Parlamentului României. N există date ori documente din care să rezulte calitatea de lucrător sau colaborator al Securității, în sensul Legii, cu privire la domnul Asaftei Ion, fiul lui Neculai și Zina”.

Viaţa Nemţeană