Arsene, un nou mandat în fruntea PSD; Ţinta nr 1: primăriile Piatra Neamţ şi Roman Arsene, un nou mandat în fruntea PSD; Ţinta nr 1: primăriile Piatra Neamţ şi Roman
* președinte executiv a fost ales Vasilică Harpa, primarul orașului Târgu Neamț * sâmbătă, 8 februarie, la conferința de presă de după alegeri, Ionel... Arsene, un nou mandat în fruntea PSD; Ţinta nr 1: primăriile Piatra Neamţ şi Roman
* președinte executiv a fost ales Vasilică Harpa, primarul orașului Târgu Neamț * sâmbătă, 8 februarie, la conferința de presă de după alegeri, Ionel Arsene a declarat că își dorește câștigarea primăriilor Piatra Neamț și Roman de către candidații PSD, pentru că doar așa va putea ajuta cele două municipii să se dezvolte
Comunicat de presă
Circa două sute de delegați care au participat la Conferința Extraordinară Județeană PSD l-au votat pe Ionel Arsene pentru un nou mandat de președinte al acestei formațiuni politice. Președinte executiv al PSD Neamț a fost ales Vasilică Harpa, primarul orașului Târgu Neamț.
După alegerea noii conduceri a organizației județene, președintele Ionel Arsene a anunțat care sunt planurile PSD pentru perioada următoare, când vor avea loc alegerile locale și parlamentare. Ionel Arsene a făcut apel la liderii celorlalte formațiuni politice să după o campanie electorală decentă, fără atacuri, fără exagerări, avânt cu toții în vedere faptul că după scrutinele electorale se vor forma alianțe pentru majorități în legislativele locale și cel județean și va fi necesară colaborarea între partide, pentru binele comunităților.
Având în vedere faptul că tot sub conducerea sa, PSD Neamț a obținut în 2016 scoruri mult mai bune decât celelalte partide de pe scena politică, Ionel Arsene le-a promis participanților la conferința de alegeri că va lupta în continuare pentru ca social-democrații să iasă învingători la alegerile locale și parlamentare din 2020.
O țintă majoră a alegerilor care se apropie este câștigarea primăriilor de municipii din Neamț. Președintele Ionel Arsene a precizat că își dorește foarte mult ca atât la Piatra Neamț cât și la Roman electoratul să voteze PSD. „Așa, voi avea cu cine lucra! Îmi doresc primari cu care să pot colabora, să ajut aceste municipii să se dezvolte. Dacă la Primăria Piatra Neamț ar fi fost un primar PSD, alta era acum situația. Chiar și cu actualul primar în funcție m-am zbătut și am făcut tot ce mi-a stat în putere, pentru a salva orașul! Da, este adevărat, cu Ionel Arsene președinte la Consiliul Județean și cu Guvern PSD, Primăria Piatra Neamț a fost salvată de la blocajul financiar în care intrase! Acuma, este o vorbă – «Dumnezeu îți dă, dar nu îți pune și în traistă!». Eu am vrut să fac multe pentru Piatra Neamț, dar… n-am avut cu cine! Sper să vină la conducerea orașului un primar care să semene cu mine, să ne putem înțelege, să putem face echipă! Și la fel și la Roman! Ne așteaptă o campanie grea, dar vom juca în mod corect și va trebui să câștigăm alegerile!“, a declarat Ionel Arsene, candidatul PSD Neamț pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean.
În perioada următoare vor fi realizate sondaje care vor urmări stabilirea unei ierarhii a celor mai potriviți candidați PSD pentru Primăria Piatra Neamț și pentru Senat și Camera Deputaților. În circa trei săptămâni, numele cel mai bine cotate vor fi făcute publice, urmând a intra în campania electorală.

Viaţa Nemţeană