Arsene, intervenție tranșantă la directorul DRDP: Domnule director, vreau să am convingerea şi garanţia că  ne şi ţinem de cuvânt! Arsene, intervenție tranșantă la directorul DRDP: Domnule director, vreau să am convingerea şi garanţia că  ne şi ţinem de cuvânt!
Podul de Preluca, un eșec al verii trecute, a fost unul din subiectele fierbnţi ale vizitei ministrului Transporturilor în Neamţ – Răzvan Cuc, astăzi,... Arsene, intervenție tranșantă la directorul DRDP: Domnule director, vreau să am convingerea şi garanţia că  ne şi ţinem de cuvânt!

Podul de Preluca, un eșec al verii trecute, a fost unul din subiectele fierbnţi ale vizitei ministrului Transporturilor în Neamţ – Răzvan Cuc, astăzi, împreună cu Narcis Neaga– directorul Companiei Naţionale de Drumuri şi dl Laicu – directorul Companiei Regionale de Drumuri.

„Îmi cer scuze faţa de cetăţenii din Neamţ pentru disconfortul de la podul de la Preluca, dar nu a fost neapărat din vina DRDP Iaşi. Noi am avut proiectul, am avut soluţie tehnică, dar, ulterior, s-a schimbat această soluţie tehnică, a trebuit să reluăm licitaţia pentru că depăşea un anumit prag. Domnul preşedinte Arsene nu are nici o treabă în coordonarea aceasta, Toată răspunderea e a DRDP”, a spus directorul Laicu.

Lucrările la Preluca ar putea începe după Paşti:
„Sperăm să intervenim şi pe banda cealaltă, apoi să ne concetrăm pe podul de la Girov. Credem că anul acesta vom intra pe lucrări pe acest pod. Mai avem DN 2 la Castelul de apă Roman spre Moţca. Procedura este cam greoaie, vom repara burduşirile-defecţiunile şi vom veni anul acesta cu un covor asfaltic începând de la Castelul de apă spre Moţca”.

A fost momentul în care preşedintele Consiliului judeţean Neamţ, în spatele căruia a fost aruncată toată vina pentru întârzirea finalizării lucrărilor, a intervenit prompt: 

„Domnule director Laicu, v-aţi adresat nemţenilor şi vreau să am convingerea şi garanţia că ceea ce am discutat astăzi aici, ne şi ţinem de cuvânt!

Când a fost dl. ministru Cuc acum un an şi jumătate, a promis modernizări şi le-a realizat. Şi astăzi aş vrea ca şi ceea ce promitem nemţenilor pentru anul acesta, să ne ţinem de cuvânt şi de termene. Pentru că eu am avut un disconfort destul de mare cu podul de la Preluca, chiar dacă eu eram legat de mâini şi de picioare şi nu am avut cum să intervin acolo, toată lumea m-a înjurat pe mine. Asta este, mi-am asumat! Aş vrea când începeţi lucrările, să daţi şi un termen realist(…) cred că într-o lună de zile, poate să fie rezolvat!”, a spus Ionel Arsene.

Viaţa Nemţeană