Arsene a pus tunurile pe Leoreanu în subiectul Casa Celibidache Arsene a pus tunurile pe Leoreanu în subiectul Casa Celibidache
Casa marelui dirijor Sergiu Celibidache, încă nereabilitată, este subiectul atacat deopotrivă de deputatul Dan Leoreanu (PNL, fost primar de Roman) şi apoi în replică,... Arsene a pus tunurile pe Leoreanu în subiectul Casa Celibidache

Casa marelui dirijor Sergiu Celibidache, încă nereabilitată, este subiectul atacat deopotrivă de deputatul Dan Leoreanu (PNL, fost primar de Roman) şi apoi în replică, de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene (PSD).

Casa vornicului Done, fostă Liceul de Artă, azi Casa Sergiu Celibidache este un monument istoric aflat pe teritoriul municipiului Roman, casă în care se năștea, în anul 1912, viitorul dirijor și compozitor Sergiu Celibidache, .

La 108 ani de la naşterea marelui dirijor român de origine greacă, casa primelor 6 luni de viaţă a celui ce avea să devină unul dintre cei mai mari români, nu este nici astăzi consolidată.

Recent, fostul primar al Romanului, deputatul Dan Leoreanu, a ieşit cu o declaraţie privind acest subiect: 

„Pe lângă activitatea parlamentară, am avut în această perioadă, alături de primarul municipiului Roman, domnul Lucian Micu, o serie de întrevederi de lucru la Compania Națională de Investiții , Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Educației și Cercetării .

În ceea ce privește întâlnirea avută cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții, s-au discutat – punctual – trei proiecte importante pentru municipiul Roman: Casa Celibidache – proiectul a trecut de etapa pre-CTE (Consiliul Tehnico- Economic), acum se așteaptă precizări și intervenții ale proiectantului , după care se va intra in CTE – etapa finală, ordin de ministru și scoaterea la licitație a lucrărilor”.

După această asumare publică a parlamentarului liberal, a venit răspunsul tăios al şefului CJ Neamţ, social-democratul Ionel Arsene, completat cu un scurt istoric politic al deputatului Leoreanu:

„Pentru a doua oară în ultimele patru luni, liberalii romașcani se laudă cu munca altora! De data aceasta deputatul Leoreanu îl plagiază pe primarul Lucian Micu și vorbește el despre realizările mele de la Consiliul Județean Neamț!

Susținătorul înfocat al lui Traian Băsescu, fostul lui șef din perioada în care se proclama un pedelist de frunte, îi minte pe puținii romașcani care mai cred în el! La fel ca în timpul guvernării portocalii, când au construit terenuri de sport în pantă, au închis spitale și au furat din banii de pensii și salarii ale românilor, acum fură și munca altora!

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL, le transmite romașcanilor că va rezolva problema reabilitării Casei Celibidache! Ce uită să menționeze acest parlamentar de studio TV este că reabilitarea clădirii este rezolvată de către mine, pentru că el nu a reușit să facă asta, în aproape 9 ani cât a condus Primăria Roman, lăsând imobilul în ruină!

De mai bine de un an am intervenit, iar Consiliul Județean Neamț se preocupă de pregătirea documentației și de corespondența cu instituțiile statului responsabile de emiterea avizelor pentru un astfel de proiect de consolidare! Acest obiectiv a fost preluat de către CJ ca urmare a HCL Roman nr. 52/2018, iar în septembrie 2019 a fost prelungit termenul cu încă 2 ani, pentru a ne putea încadra cu toate etapele premergătoare începerii lucrărilor de consolidare și executare a lor.

O vom reabilita și o vom reda romașcanilor, intrând în circuitul turistic!

Îi recomand domnului Leoreanu să își ducă la bun sfârșit propriile proiecte și idei, ca să aibă și el cu ce se lăuda! Doar a demonstrat de ce este capabil, atunci când a cheltuit 700.000 de euro pentru construirea sensului giratoriu din cartierul Favorit!!!

Atașez alăturat, în fotocopie, documentele care dovedesc demersurile și corespondența CJ Neamț cu CNI”.

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.