Armele la control Armele la control
Polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au controlat cele cinci magazine din judeţul Neamţ autorizate să vândă arme şi muniţii.... Armele la control

Polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au controlat cele cinci magazine din judeţul Neamţ autorizate să vândă arme şi muniţii.

A fost verificată legalitatea operațiunilor de  deținere, intermediere, comerţ  și reparare a armelor şi muniției, dar s-au şi făcut instructaje privind condiţiile de procurare a mărfurilor specifice.

În urma controalelor efectuate la cele cinci societăți comerciale cu acest obiect specific de activitate nu au fost constatate nereguli.

“Polițiștii au atras atenția asupra faptului că în țară s-au constatat deficiențe în ceea ce privește rubricația registrelor de evidențiere a operațiunilor cu arme și muniții, care nu respectau prevederile Legii 295/2004 și a normelor metodologice de aplicare aprobate prin HG 130/2005. Totodată aceștia au fost instruiți cu privire la respectarea articolului 106 din Legea 295/2004 privind regimul armelor și muniției –să procure arme, piese și muniții numai de la persoane juridice române sau străine autorizate să desfășoare asemenea operațiuni, precum și de la persoane fizice care le dețin și le înstrăinează în condiții de legalitate”, informează comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Viaţa Nemţeană