APIA Neamţ: Usturoiul românesc va fi subvenţionat! APIA Neamţ: Usturoiul românesc va fi subvenţionat!
Fermierii nemțeni vor primi subvenții-bonus alocate pentru anumite culturi agricole, informează Agenţia pentru Plăţi şi INtervenţi în Agricultură Neamţ. Potrivit ziarulceahlaul.ro, din acest an... APIA Neamţ: Usturoiul românesc va fi subvenţionat!

Fermierii nemțeni vor primi subvenții-bonus alocate pentru anumite culturi agricole, informează Agenţia pentru Plăţi şi INtervenţi în Agricultură Neamţ.

Potrivit ziarulceahlaul.ro, din acest an se introduce și un ajutor de minimis pentru fermierii care cultivă usturoi pe cel puțin 3.000 de metri pătrați, subvenționarea fiind de 1.000 de euro la hectar. Subvenția suplimentară este motivată de îngrijorarea legitimă  că nu există o cantitate suficientă care să răspundă pretenţiilor consumatorilor,  piaţa românească fiind ”invadată” de marfa din import, cu  gust și calitate care sunt îndoielnice. La ora actuală, mai puțin de 10% din usturoiul disponibil pe piața românească provine din producția internă, în condițiile în care la noi se cultivă peste 100 de soiuri de usturoi, precizează sursa citată.

Viaţa Nemţeană