Aparatul care salvează vieţi: 8 defibrilatoare în zone publice din Piatra Neamţ Aparatul care salvează vieţi: 8 defibrilatoare în zone publice din Piatra Neamţ
Proiectul aparţine Primăriei Piatra Neamţ, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanţă Existența unui defibrilator într-o zona publica, dacă este utilizat eficient poate salva vieți.... Aparatul care salvează vieţi: 8 defibrilatoare în zone publice din Piatra Neamţ
  • Proiectul aparţine Primăriei Piatra Neamţ, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanţă

Existența unui defibrilator într-o zona publica, dacă este utilizat eficient poate salva vieți.

„Din acest considerent am inițiat două măsuri prin care cele 8 defibrilatoare deținute de municipalitatea pietreana să fie amplasate în zone în care să se poată interveni cu măsuri de prim ajutor, prin personal instruit sau de specialitate, în cazul unor situații medicale critice pâna la sosirea ambulanței.
Încheiem un protocol cu Serviciul de Ambulanță Neamt pentru instruirea personalului în privința utilizării defibrilatoarelor și modificăm punctele de amplasare pentru a acoperi zone aglomerate din oras ( Carrefour, Kaufland, Hotel Ceahlau) dar și pentru a dota cu aceste aparate patru dintre centrele de permanență înființate de primarie”, a spus primarul Dragoş Chitic.

 Un defibrilator va fi gestionat de către Biroul pentru Managementul Situațiilor de Urgență al primariei pietrene și va fi amplasat în diverse zone publice cu activitate temporară ( vara in ștrandul muninicipal, iarna la pârtia de schi etc ).

Defibrilatoarele portabile sunt din ce în ce mai solicitate și esențiale, în special având în vedere faptul că unii oameni 700 medie o zi pe moarte din cauza unui atac de cord.

Un defibrilator este capabil să restabilească ritmul cardiac normal la un pacient care tocmai a suferit un atac de cord (sau moarte subită).

Având în vedere că 500-1000 mor în fiecare zi din cauza unui atac de cord, este important nu numai să pregătească profesioniștii din domeniul sănătății, dar și companiile să aibă una pentru ceea ce s-ar putea întâmpla. Ele pot ajuta la salvarea multor vieți.

Noua generație de defibrilatoare portabile sunt din ce în ce mai solicitate. Aceste modele portabile (curente) permit ca, în caz de urgență, mai multe persoane să poată fi tratate cu ajutorul unui defibrilator.

Este esențial ca echipele medicale și de sănătate să fie echipate cu defibrilatoare pentru a asista imediat pacienții care suferă de un atac de cord, deoarece în aceste cazuri, timpul este un factor determinant, informează salvavidas.eu

.

 

Viaţa Nemţeană