După un an de circulaţie îngreunată (un singur sens) pe podul de la Preluca, după ce, după 4 luni de la începerea lucrărilor, firma...

După un an de circulaţie îngreunată (un singur sens) pe podul de la Preluca, după ce, după 4 luni de la începerea lucrărilor, firma constructoare nu reabilitase nici măcar un singur sens, Ion Asaftei, vicepreşedintele CJ Neamţ, face anunţul anului 2019:

„Am urmărit de-a lungul câtorva săptămâni cum evoluează, din etapă în etapă, lucrările la podul de la Preluca de pe drumul național Piatra Neamț-Bicaz, deoarece urgentarea acestora era absolut necesară. Astăzi am satisfacția de a-i anunța pe nemțeni și participanții la trafic pe această rută că inconvenientul așteptărilor pe sens a dispărut. Din acest moment SE CIRCULĂ PE AMBELE SENSURI…!!!”

În noiembrie 2018, după luni bune de când nu se făcuse nimic la acest pod, Asaftei declara într-o conferinţă de presă că lucrarea firmei din Bacăul poate fi numită „Podul Nesimţirii!”

„Cu regret trebuie să afirm că dacă Podul de la Preluca nu va fi gata in câteva zile pentru a se circula pe ambele sensuri până în primăvara lui 2019, îl putem numi deja Podul Nesimțirii. Pentru că nu poți cataloga într-un alt fel inactivitatea firmei constructoare – și este vorba de Construct Engineering Bacău – care a tras de timp într-un mod nepermis până ce, iată, ne prind ninsorile.
Am făcut demersuri la DRDP Iași, la domnul director Laicu personal, iar oamenii aceștia, din respect față de nemțeni dar și față de autorități, au insistat pe lângă această firmă de o manieră aproape nelalocul ei. Adică, băi fraților, ați înnebunit? Duceți-vă și faceți-vă treaba acolo, domnule! Ne sar oamenii în cap! Oricum, nemțenii au ajuns cu răbdarea la limită, sunt în stare să facă și un protest legal, să atragă atenția la nivel national. Acești constructori au un obraz atât de gros încât, efectiv, și-au bătut joc de tot ce înseamnă participant la trafic în această zonă, timp de 5 luni de zile.(Ion Asaftei, conferinţă de presă 2018, luna noiembrie)

Viaţa Nemţeană