Andrei Ignat lansează Iniţiativa România Liberală Andrei Ignat lansează Iniţiativa România Liberală
Marţi, 23 iulie, sala de conferinţe a Hotelului Central. Se lansează Iniţiativa România Liberală (IRL). La timonă, Andrei Ignat, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.... Andrei Ignat lansează Iniţiativa România Liberală

Marţi, 23 iulie, sala de conferinţe a Hotelului Central. Se lansează Iniţiativa România Liberală (IRL). La timonă, Andrei Ignat, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

10. 47. Andrei Ignat face prezentările: Vlad Moisescu, preşedintele IRL, primarul Andrei Chiliman- preşedintele Consiliul Consultativ, deputat Diana Duşa, deputat Dan Cristian Popescu etc.
Avem un anumit calendar şi dorinţa noastră de a merge mai departe este atît de mare (…)Sînt cunoscut ca liberal şi liberal voi rămîne. Sîntem prieteni din mai toate partidele, oameni care activează sub diferite sigle – Mihai Cosma, preşedintele PER, Cristian Tomuleţ – preşedintele PNTCD, Alexandru Mihai- preşedintele PC.

10.51. Vlad Moisescu: (…)Îmi pare al naibii de rău că nu l-am cunoscut mai bine în 2009, deşi făceam parte din acelaşi partid. Şi ca el mai sînt. Este un alt motiv pentru care am înfiinţat IRL, de a pune contactul cu oamenii care merită şi pot construi ceva în ţara asta.

10.55. Andrei Chiliman: Pot să spun că unul dintre paşii importanţi pe care i-am făcut în ultima perioadă este constituirea acestui ONG politico-civic care este IRL. Am descoperit oameni care se dedică ideilor de dreapta, care, practic, mulţi dintre ei n-au fost implicaţi politic dar care politic implicaţi, au rămas mai puţin cunoscuţi.

11.07. Diana Duşa, deputat: La 23 de ani de la Revoluţie înregistrăm foarte multe dezamăgiri legate de maturitatea oamenilor politici. Mă bucur că văd în sală persoane tinere şi mai puţin tinere, şi mă bucur că există speranţă. Sînt alături de dumneavoastră pentru că am un copil care vreau să rămînă în această ţară.

11.12: Dan Cristian Popescu, deputat Forţa Civică: Trebuie să reorientăm partidele pe direcţii doctrinare nu după interese personale.

11. 58. Vlad Moisescu: IRL nu se va transorma în partid politic, scopul ei să-i adune pe cei din mai multe partide şi să dialogheze. Fiecare trebuie să facă parte dintr-un partid politic că să putem pune în practică iniţiativele noastre.

Viaţa Nemţeană