Amplu exerciţiu de mobilizare în Neamţ! Rezerviştii, chemaţi la unităţile militare Amplu exerciţiu de mobilizare în Neamţ! Rezerviştii, chemaţi la unităţile militare
În perioada 22-24 mai 2018, în judeţul Neamţ, se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru... Amplu exerciţiu de mobilizare în Neamţ! Rezerviştii, chemaţi la unităţile militare

În perioada 22-24 mai 2018, în judeţul Neamţ, se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunţă Prefectura Neamţ, printr-un comunicat de presă.

Pe timpul exerciţiului, rezerviştii aflaţi în planurile de mobilizare sunt chemaţi la unităţile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Exerciţiile de acest tip se planifică şi organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora, mai precizează Prefectura, printr-un comunicat de presă.

 

Viaţa Nemţeană