Ambasadorii Rusiei şi Republicii Belarus, la primăria Piatra Neamţ Ambasadorii Rusiei şi Republicii Belarus, la primăria Piatra Neamţ
Astăzi, ambasadorii a două ţări au fost la Piatra Neamţ: Excelenţa sa Valery Kuzmin, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse la Bucureşti şi... Ambasadorii Rusiei şi Republicii Belarus, la primăria Piatra Neamţ

Astăzi, ambasadorii a două ţări au fost la Piatra Neamţ: Excelenţa sa Valery Kuzmin, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse la Bucureşti şi Excelenţa sa Andrei Grinkevich, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România.

(foto: Vizită ambasadorul Rusiei)

Delegaţiile celor două oficialităţi s-au întălnit cu primarul muncipiului Piatra Neamţ.

 

Ambasadorul Rusiei a vorbit despre cooperare în domeniile turism şi cultură, dar, a spus Excelenţa Sa, „ne concentrăm pe oportunitățile care există pentru crearea și dezvoltarea relațiilor economice. Contactul direct între comunitățile de afaceri este cel mai bun mod de a comunica pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale”.

 
(foto: Vizită ambasadorul Rusiei)

În domeniul economic, Valery Kuzmin este la fel de nemulţumit pe multinaţionale ca preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu: „Atât timp cât marile companii domină economiile noastre, există modalități prin care companiile mai mici să poată dezvolta relații la nivel micro-economic între regiunea de N-E și Federația Rusă”

(foto: Vizită ambasador Belarus)

 

Ambasadorul Republicii Belarus, Andrei Grinkevich vizitează în aceste zile Regiunea de Nord Est a României pentru a prezenta informații economice despre Belarus autorităților publice și asociațiilor de profil în scopul încurajării schimburilor comerciale între cele două țări precum și realizării de investiții.

”Belarus, care în acest moment este cel mai important partener comercial al Rusiei, deține la nivel mondial 10% din producția de tractoare, o treime din producția de camioane mari și este între primele cinci țări ale lumii în producția de optică și mecanică fină. De asemenea, suntem prezenți la nivel internațional în domenii precum IT, medicină, chimie, agricultură și turism. Ne dorim să dezvoltăm nu doar schimburi comerciale cu Piatra-Neamț, ci și să realizăm investiții, iar pe lângă crearea de relații economice suntem interesați și în dezvoltarea de relații sociale și culturale, cum ar fi înfrățirea municipiului Pietra-Neamț cu orașe din Belarus, de exemplu” a declarat Excelența Sa Andrei Grinkevich.

”Suntem deschiși la o colaborare între Piatra-Neamț și localități din Belarus pe diverse domenii de activitate. Piatra-Neamț este un oraș cu potențial turistic, cu posibilități de investiții și mi-aș dori să stabilim relații economice între firme din Piatra-Neamț și Belarus. A fost o întâlnire în care ne-am cunoscut și ne-am confirmat intențiile de colaborare și cred că pe viitor ar fi oportună organizarea unei întâlniri între reprezentanți ai

Viaţa Nemţeană