Alo? Ministerul Economiei! În Neamţ există o fabrică de spirt medicinal perfect echipată pentru producţie! Alo? Ministerul Economiei! În Neamţ există o fabrică de spirt medicinal perfect echipată pentru producţie!
În judeţul Neamţ a funcţionat o perioadă de timp o fabrică de producţie alcool sanitar şi dezinfectanţi, la Tămăşeni, numită Total Mihoc. Societatea s-a... Alo? Ministerul Economiei! În Neamţ există o fabrică de spirt medicinal perfect echipată pentru producţie!

În judeţul Neamţ a funcţionat o perioadă de timp o fabrică de producţie alcool sanitar şi dezinfectanţi, la Tămăşeni, numită Total Mihoc. Societatea s-a închis fără datorii şi fără bube în urmă cu vreo 3 ani, fiind în stare de conservare.

Producţia lor aducea pe piaţă un produs care concura cu un concern puternic de societăţi cu producţie similară, cea fraţilor Micula, concern care a rămas acum distribuitorul alcoolului sanitar scumpit. 

Mai multe detalii: „Afaceri de covid19. Fraţii Micula au crescut cu peste 75% preţul alcoolului sanitar” aicihttps://xn--presacurat-qgb.ro/2020/03/24/afaceri-de-covid-19-fratii-micula-au-crescut-cu-peste-75-pretul-alcoolului-sanitar-biocid-universal-in-romania/

Ei bine, Total Mihoc vrea să producă spirt medicinal pentru toată Moldova, în condiţiile stării de necesitate, activitate care s-ar plia perfect stării de necesitate/urgenţă din România, în condiţiile în care nici măcar nu se mai găseşte „în cartierul în care locuieşti” cum lasă liber ordonanţa militară prezenţa românilor pe stradă la cumpărături de strictă necesitate.

Fabrica are instalaţiile necesare şi capacitatea de a acoperi în regim de urgenţă cererea pe Moldova.

Pe o altă parte, vorbim şi de preţuri, cele care trebuie să fie accesibile pentru toată lumea. Total Mihoc are capacitatea de a produce alcool sanitar  în ambalaje de jumătate de litru şi dezinfectante, pentru toată zona Moldovei. Cum implicarea statului este permisă în stare de urgenţă, ne gândim, ca simplii cetăţeni care căutăm de câteva săptămâni o sticlă de spirt, dacă autorităţile nu ar trebui să ia în calcul şi această varianţă. În plus, vreo 30 de oameni din Neamţ ar avea loc de muncă. 

Viaţa Nemţeană