ALMOS, ZIUA CÂMPULUI 2019: DEMONSTRAŢIE DE EXCELENŢĂ ÎN AGRICULTURĂ! ALMOS, ZIUA CÂMPULUI 2019: DEMONSTRAŢIE DE EXCELENŢĂ ÎN AGRICULTURĂ!
Ajunsă, astăzi, la cea de a XI-a editie, Ziua Câmpului Almos a continuat tradiţia schimbului  de experienţă între fermieri şi firmele partenere cu privire... ALMOS, ZIUA CÂMPULUI 2019: DEMONSTRAŢIE DE EXCELENŢĂ ÎN AGRICULTURĂ!

Ajunsă, astăzi, la cea de a XI-a editie, Ziua Câmpului Almos a continuat tradiţia schimbului  de experienţă între fermieri şi firmele partenere cu privire la tehnologia modernă aplicată de Grupul Almos Romania pe loturile demonstrative de la Dulcesti. A fost o zi a excelenţei în agricultură, datorată profesionalismului şi parteneriatelor între firmele în domeniu.

„Bine aţi venit la această manifestare devenită deja tradiţie, organizată de societatea Almos împreună cu toţi partenerii noştri care oferă inputuri în agricultură„, a spus, în deschiderea manifestării, ing. Alex Molodoi, directorul Almos Agrorom, după care a prezentat partenerii prezenţi la manifestare şi administratorii Grupului Almos Gruppe – Alfons Mosel, deţinătorul Grupului Almos Romania, împreună cu fiica sa.

Alfons Mosel: „Am plăcerea să particip la Ziua Câmpului de la Duleceşti şi vreau să vă mulţumesc că aţi venit şi ne-aţi onorat cu prezenţa dumneavoastră! Vă urez tuturor bun venit, chiar dacă este o zi mai proastă sau cu o vreme mai bună. Ultima oară când ne-am întâlnit, ne doream ploaie, acum ne dorim să înceteze ploile, ca să aibă timp şi plantele să continue vegetaţia. Dacă întoarceţi capul,  veţi vedea că vegetaţia arată foarte bine!”.

Mosel a anunţat retragerea din conducerea firmei, însă va rămâne consilier pe probleme de agricultură :

„Doresc să fac un pas înapoi ca administrator şi s-o prezint pe fiica mea. Au fost şi vremuri mai grele dar am fost mulţumit de munca depusă. Vreau să mulţumesc conducerii, angajaţilor, partenerilor noştri pentru colaborarea de până acum!„.

Au mai participat, pe lângă fermieri şi invitaţi , Mihai Dorneanu – directorul APIA,  Maricel Tălmăcel –  directorul Direcţiei pentru Agricultură, reprezentanţi-parteneri ai marilor firme producatoare de seminţe, pesticide, îngrăşăminte, utilaje şi maşini agricole, asiguratori, consultanti si fermieri reprezentativi pentru zona Moldovei, care au venit la Dulcesti pentru a vedea pe lotul demonstrativ, potentialul genetic al culturilor.

La „Ziua Câmpului Almos 2019” a fost prezent şi reprezentantul  companiei Adama, partener de nădejde a Grupului Almos , care vine în sprijinul fermierilor cu soluţii pentru o agricultură performantă.

Spre finalul prezentărilor, cei prezenti au putut sa vadă în camp potenţialul soiurilor companiilor de renume care sunt utilizate cu real succes de catre Grupul Almos Romania, pe loturi demonstrativ.

Almos a achiziţionat anul acesta un nou utilaj agricol, un tractor de mare putere, a anunţat ing. Molodoi. De altfel, cei prezenţi la manifestare au văzut  şi un parc de maşini şi utilaje ultraperformante folosite de Grupul Almos în agricultură.

„Am cultivat anul acesta 6000 de hectare (…) cu sprijinul firmelor care oferă inputuri reuşim să facem agricultură profitabilă şi bineînţeles cu sprijinul cuplat din sectorul vegetal„, a spus ing, Molodoi.

Director APIA Mihai Dorneanu (Ştiţi şi dumneavoastră cât de important este pentru noi, fermierii, sprijinul APIA, a spus Alex Molodoi) a vorbit despre schemele cuplate în sectorul vegetal (…) „în zilele următoare, fermierii îşi vor primi subvenţiile, tot în zilele următoare vom efectua plata pentru subvenţionarea accizei motorinei aferente trimestrului 1 al anului  2019. În luna iunie, vom efectua controale premiminare, în cadrul cărora fermierii pot să-şi aducă corecţii la cererea de plată, fără a suferi sancţiuni. Felicit Almos, pe domnii Molodoi şi Mosel pentru această manifestare!”. 

Maricel Tălmăcel, directorul Direcţiei Agricole Neamţ, prezent la toate manifestările pe care Almos le realizează în câmp, a felicitat organizatorii şi a vorbit despre agricultura la nivel de judeţ. „Sperăm că se vor opri ploile şi vor lăsa culturile să crească pentru a avea ce să recoltăm. Vă urez rod bun şi spor la muncă!”.

Evenimentul Almos de la Dulceşti s-a încheiat cu dezbateri şi concluzii. Agricultorii din județul Neamț, și nu numai, au avut ocazia să afle ultimele noutăți în domeniul protecției plantelor, dar și a semințelor, precum și cele mai bune tehnologii de cultivare. Au plecat cu cu informații prețioase oferite de marii furnizori de semințe și mijloace de protecție a culturilor.

 

Viaţa Nemţeană