Alegerile locale. Se ţin sau se amână? Aici, răspunsul deputatului Mugur Cozmanciuc Alegerile locale. Se ţin sau se amână? Aici, răspunsul deputatului Mugur Cozmanciuc
În condiţiile în care se vehiculează tot mai mult ideea că este posibil ca alegerile locale să fie amânate din cauza numărului mare şi... Alegerile locale. Se ţin sau se amână? Aici, răspunsul deputatului Mugur Cozmanciuc

În condiţiile în care se vehiculează tot mai mult ideea că este posibil ca alegerile locale să fie amânate din cauza numărului mare şi progresiv de infectări cu noul coronavirus, un răspuns definitiv nu poate fi dat în acest moment de către nimeni din Guvern ori conducerea PNL.

Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, a explicat, la emisiunea „Cafeaua de dimineaţă” de vineri, că se urmează un traseu clar pentru data de 27 septembrie stabilită de Guvern dar şi că această dată poate fi amânată în funcţie de evoluţia numărului de infectări:

Pentru fiecare dintre cei care ar trebuie să ia o decizie în acest sens, este un moment delicat şi dificil. Pe de o parte, există o presiune din partea opoziţiei pentru a organiza alegeri locale. O presiune pe care o realizează în toate modalităţile posibile. Vedeţi circul pe care l-au făcut cei de la PSD privind starea de alertă. De partea cealaltă, numărul de cazuri creşte şi putem asista la o creştere mai mare – ceea ce cred că se va întâmpla – în care numărul de infectări se poate să depăşească nu 1000, ci 2000. Şi atunci, şi eu vă întreb pe dumneavostră: Ce decizie ar trebui să ia Guvernul? Să le ţină sau să nu le ţină?

În ciuda greutăţilor şi dificultăţilor, Guvernul PNL şi PNL va lua o decizie responsabilă. Suntem în procedura de pregătire, în faza premergătoare pregătirii pentru alegerile locale. PNL va respecta această procedură şi va fi pregătit pentru alegerile locale, cu un calendar stabilit pentru 27 septembrie. Dacă va creşte situaţia numărului de îmbolnăviri, cu tot ce înseamnă presiune pe zonă medicală, atunci vom discuta la momentul respectiv, în funcţie de realitatea momentului”.

Viaţa Nemţeană