AJOFM Neamţ, cursuri pentru ce înghite piaţa muncii AJOFM Neamţ, cursuri pentru ce înghite piaţa muncii
Luna viitoare, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț va organiza două programe de formare profesională, în meseriile de bucătar și lucrător în... AJOFM Neamţ, cursuri pentru ce înghite piaţa muncii

Luna viitoare, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț va organiza două programe de formare profesională, în meseriile de bucătar și lucrător în comerț. Pentru cursurile care se vor desfășura la Centrul de Formare Profesională Piatra Neamț s-au înscris 50 de persoane. E bine de știut că șomerii nu plătesc școlarizarea, iar abonamentele de transport vor fi decontate. Conducerea AJOFM Neamț n-a ales întâmplător aceste programe, piața muncii cere în permanență bucătari și vânzători, relatează ziarul Ceahlăul.

Tot în luna martie, la nivel național, 2.308 persoane vor participa la 138 de cursuri gratuite oferite de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări de lucrător în comerț (268), bucătar (199), inspector (referent) resurse umane (177), operator introducere validare și prelucrare date (150), frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist (129), competențe cheie – comunicare în limba română (98), agent de securitate (91), mecanic auto (70), manichiurist, pedichiurist (67), contabil (59). Cele mai mute cursuri se vor desfășura la Vrancea (196 persoane), Dâmbovița (168 ), Brașov (126), București (112 ) și Hunedoara (110).

Viaţa Nemţeană