Adrian Alui Gheorghe, consilier onorific al deputatului Mugur Cozmanciuc Adrian Alui Gheorghe, consilier onorific al deputatului Mugur Cozmanciuc
Adrian Alui Gheorghe a acceptat vineri, 7 iunie, să fie consilierul onorific, pe probleme de cultură, al președintelui PNL Neamț Mugur Cozmanciuc. El se... Adrian Alui Gheorghe, consilier onorific al deputatului Mugur Cozmanciuc

Adrian Alui Gheorghe a acceptat vineri, 7 iunie, să fie consilierul onorific, pe probleme de cultură, al președintelui PNL Neamț Mugur Cozmanciuc. El se va ocupa, în primul rând, de coordonarea și gestionare Clubului Liberalilor, de la Neamț, care va organiza, lunar, dezbateri cu reprezentanți de seamă, din toate domeniile, din județul Neamț și din România.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizată vineri, 7 iunie.

Vreau să îi mulțumesc domnului Adrian Alui Gheorghe pentru pasul pe care îl face. A primit din partea mea propunerea de a fi consilier onorific, al meu, al PNL, pe zona culturală, pentru că știu sigur că poate să aducă un plus valoare echipei liberale, PNL Neamț și României”, a declarat deputatul Cozmanciuc.

„Adrian Alui Gheorghe, o personalitate a locului, un om de cultură valoros și apreciat care a demonstrat prin fapte profesionalismul și capacitatea de a dezvolta acest domeniu. Adrian Alui Gheorghe este un ambasador al orașului nostru prin realizările sale în domeniul culturii, un om care mai are încă multe lucruri de spus și care este respectat la nivel național în breasla din care face parte. În calitatea mea de primar al orașului am avut o foarte bună colaborare atunci când era director al Bibliotecii Județene, i-am sprijinit inițiativele culturale benefice pentru comunitatea noastră. Mă refer aici la deschiderea unei biblioteci în cartierul Speranța, deschiderea unui spațiu expozițional multifuncțional, care purta numele lui ”Victor Brauner”, dar și la alte proiecte culturale organizate la Piatra Neamț. Salut alăturarea domniei sale de echipa liberală de la Piatra Neamț și îl asigur că va beneficia de tot sprijinul meu pentru a-și pune în valoare ideile , priceperea și talentul!” (Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ).

Adrian Alui Gheorghe:

  • Sunt aici nu pentru că nu aș avea ce face cu timpul meu sau că aș fi într-o criză de imagine, dar suntem după un eveniment major, după câteva lucruri majore din societatea românească, după votul din 26 mai care a fost unul covârșitor pentru a avea imaginea unei Românii Liberale. Prin votul din 26 mai ne-am situat cu adevărat în Europa, iar această nouă Românie, una liberală, este una dincolo de granițele fizice, mult mai amplă, acolo unde e fiecare român plecat din țară.
  • Sunt într-o perioadă mai aparte, la 2 ani după execuția publică, pe care instanța a considerat-o ilegală, abuzivă, am reușit să îmi recâștig formal drepturile. Spun formal, deoarece cei care trebuie să pună în aplicare o decizie ezită să facă asta, folosind tot felul de tertipuri. În toată această perioadă nu am fost ajutat de niciun partid, a fost o luptă pe care am dus-o singur, cu răbdare.
  • Am venit spre echipa liberală de aici, deoarece consider că politicul are și o dimensiune civică, consistentă de altfel. Trebuie să ne implicăm toți, să nu lăsăm în seama politicienilor sau a administrativului tot ce se întâmplă în comunitățile noastre, în societate, sunt multe lucruri care intră în responsabilitatea tuturor.

Viaţa Nemţeană