Adio baie comunală! Chiar nu mai poate face nimic municipalitatea? Adio baie comunală! Chiar nu mai poate face nimic municipalitatea?
Sauna cu abur şi baia comunală din Piatra Neamţ, vor deveni istorie. De jumătate de secol punct de atracţie din cauza pietrelor de râu... Adio baie comunală! Chiar nu mai poate face nimic municipalitatea?

Sauna cu abur şi baia comunală din Piatra Neamţ, vor deveni istorie. De jumătate de secol punct de atracţie din cauza pietrelor de râu (Bistriţa), autentica saună din municipiu, aducea clienţi nu doar din judeţul Neamţ. În timp, ea a fost administrată de primărie, apoi de Aqua Calor devenită Apaserv, apoi din nou de primărie care a concesionat-o unei societăţi comerciale.

Ca serviciu strict de saună cu aburi şi baie publică, complexul şi-a pierdut destinaţia în urmă cu vreo trei ani. Deşi contractul cu AnnaSpa s-a încheiat (condiţiile în care firma  a respectat clauzele contractuale şi raportul unor funcţionari din Primărie sunt încă subiecte de discutat, mai ales că primarul însuşi a declarat că va lua măsuri cu respectivii funcţionari), Primăria a hotărât că nu va mai redeschide acest complex. Iniţial, se făcuse un caiet de sarcini pentru o nouă licitaţie de încredinţare, dar primarul a anunţat luni că spaţiul va fi scos la vânzare, după ce se va face o evaluare.

Evident că se vor pune în faţă considerente de ordin financiar, spunem doar că este păcat baia publică din oraş şi singura saună cu aburi accesibile pietreanului de rând, nu au putut fi întreţinute de municipalitate. 

Viaţa Nemţeană