Accident… Tare ca Piatra pe traseul competiţiei de downhill Accident… Tare ca Piatra pe traseul competiţiei de downhill
Salvamontiştii nemţeni au intervenit sâmbătăt pentru recuperarea de pe traseul competiţiei de downhill Tare ca Piatra, a unui concurent accidentat. Tânărul suferise un traumatism... Accident… Tare ca Piatra pe traseul competiţiei de downhill

Salvamontiştii nemţeni au intervenit sâmbătăt pentru recuperarea de pe traseul competiţiei de downhill Tare ca Piatra, a unui concurent accidentat. Tânărul suferise un traumatism grav la cap şi fractură de braţ.

“S-a intervenit după un accident survenit  în calificări la competiţia de downhill, Tare ca Piatra- Muntele Cozla. Un echipaj al Salvamont Neamt a acordat primul ajutor unui concurent care, în urma unui impact violent, a suferit un traumatism grav de centură scapulară şi fractură de braţ. Pacientul a fost transportat şi predat la autospeciala SMURD”, a precizat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

Competiţia de downhill ”Tare ca Piatra” se desfăşoară în perioada 13 – 15 iulie, pe Muntele Cozla, pe un traseu dificil de 1,7 kilometri, cu o înclinaţie medie de 27% şi o diferenţă nivel de 263 de metri.

Viaţa Nemţeană