A murit ultimul general de război: Nicolae Pruteanu, 93 de ani A murit ultimul general de război: Nicolae Pruteanu, 93 de ani
Neculai PRUTEANU, General-maior (rtg.) și Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Neamț a decedat în această dimineață, informează Centrul Militar Județean Neamț. Cu... A murit ultimul general de război: Nicolae Pruteanu, 93 de ani

Neculai PRUTEANU, General-maior (rtg.) și Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Neamț a decedat în această dimineață, informează Centrul Militar Județean Neamț.

Cu deosebit regret vă informăm că în dimineața zilei de 14 decembrie a plecat dintre noi, distinsul veteran de război, General-maior (rtg) Neculai PRUTEANU, Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Neamț.

Generalul-maior Neculai Pruteanu,  președintele Asociației Veteranilor de Război, filiala Neamț, a fost decorat, în 2015, de președintele Klaus Iohannis.

Cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea război mondial, președintele Klaus Iohannis a decorat, atunci mai mulți generali în retragere. Decorațiile au fost acordate „în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul și spiritul de sacrificiu dovedite pe câmpul de luptă, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în întreaga carieră militară”.

Președintele a acordat mai multe distincții, cum ar fi Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofițer. Totodată, președintele Iohannis a acordat Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler pentru nouă militari în retragere. Printre aceștia, a fost decorat și generalul-maior Neculai Pruteanu, președintele Asociației Veteranilor de Război, filiala Neamț.

Viaţa Nemţeană