A început Bacalaureatul A început Bacalaureatul
În perioada 10-12 iunie, se desfăşoară prima probă din cadrul examenului de bacalaureat- Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Subiectele sunt... A început Bacalaureatul

În perioada 10-12 iunie, se desfăşoară prima probă din cadrul examenului de bacalaureat- Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Subiectele sunt elaborate de către Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor avea un grad de  complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatele obţinute se exprimă prin niveluri de competenţă: mediu, avansat şi experimentat.
În Neamţ, la prima sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 5.164 de candidaţi, din care 836 provin din seriile anterioare. Din cei peste 5.100 de tineri care au fost în clasa a XII-a anul acesta, s-au înscris la examen doar 4.328.  Peste 350 de absolvenţi nu au nici un fel de emoţii pentru că nu s-au înscris la Bacalaureat, în timp ce alţi 450 de liceeni nu vor susţine examenul de maturitate în vară, deoarece au rămas corigenţi la diferite materii.

În prima zi de examen, la probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română, au fost programaţi 2.400 de candidaţi.
Anul trecut, procentul celor care au promovat examenul de maturitate în judeţul Neamţ, a fost de 47,27%. Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la liceele cu  învăţământ seral şi fără frecvenţă, în timp ce la Grupul Şcolar „Ionescu de la Brad“ din Horia, promovabilitatea a fost zero, niciun elev nereuşind să obţină notă de trecere. (I.C.)

Viaţa nemţeană