53 de ani de UNIC, 6 luni de la moartea lui Vasile Ouatu. Ce se va face cu brandul UNIC? 53 de ani de UNIC, 6 luni de la moartea lui Vasile Ouatu. Ce se va face cu brandul UNIC?
Se împlinesc în septembrie anul acesta, 53 de ani de UNIC şi 6 luni de la moartea celui care a pus pasiune, viaţă şi... 53 de ani de UNIC, 6 luni de la moartea lui Vasile Ouatu. Ce se va face cu brandul UNIC?

Se împlinesc în septembrie anul acesta, 53 de ani de UNIC şi 6 luni de la moartea celui care a pus pasiune, viaţă şi dragoste pentru acest brand, Vasile Ouatu.

Managerul Complexului Unic şi preşedintele echipei de volei feminin care a făcut performanţă internaţională, Valică (aşa îi spuneau prietenii) Ouatu, se stingea pe 22 martie la Iaşi, din cauza complicaţiilor făcute de coronavirus, pe fondul unor boli mai vechi.

Şi în moarte Valică Ouatu a fost oarecum Unic, fiind primul nemţean care a murit de coronavirus şi al treilea din România.

Vasile Ouatu la aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea Complexului UNIC, septembrie 2017

Astăzi, pe terasa „Cocoşului de Aur”, locul unde întotdeauna se putea schimba o vorbă cu Valică, moştenitorii îi fac slujba de pomenire de şase luni. În aceeaşi lună, septembrie, şi în acelaşi loc unde, cu 3 ani în urmă, managerul complexului sărbătorea cu mare bucurie şi emoţie 50 de ani de UNIC.

„După 68 de ani de viaţă şi 45 de comerţ, nu am nici o emoţie să afirm că tot ce am realizat s-a bazat pe trei direcţii de credinţă: în Dumnezeu, în familie şi valori. Ambiţia de a reuşi, de a construi ceea ce alţii nu îndrăzneau, a devenit, cu trecerea anilor, o linie de forţă călăuzitoare”, spunea, atunci, Vasile Ouatu.

UNICUL se relansează

Primul pas în modernizare se va face pe terasa Cococşului de Aur. Un proiect ambiţios, la care au lucrat arhitecţi şi designeri, va fi început anul viitor. Cristi Ouatu, cel care se ocupă acum de afacere şi care a reuşit organizarea unor serbări tematice reuşite, ne-a arătat cum va arăta noua terasă. Pentru că doreşte în mare parte să fie o surpriză, putem să spunem doar că noul designer este complet diferit de ceea ce este acum la Unic, model, util, elegant, atractiv. Aşa cum este prezentat proiectul, cu siguranţă, Unicul va fi printre primele puncte de preferinţă din Piatra Neamţ.

Viaţa Nemţeană