4 candidaţi în cursa PNL pentru Primăria Piatra Neamţ. Surpriza celui de al patrulea 4 candidaţi în cursa PNL pentru Primăria Piatra Neamţ. Surpriza celui de al patrulea
Trei dintre candidaţii în cursa internă din PNL pentru Primăria Piatra Neamţ, şi-au anunţat deja intenţiile pe paginile de socializare. Cel de al patrulea... 4 candidaţi în cursa PNL pentru Primăria Piatra Neamţ. Surpriza celui de al patrulea

Trei dintre candidaţii în cursa internă din PNL pentru Primăria Piatra Neamţ, şi-au anunţat deja intenţiile pe paginile de socializare. Cel de al patrulea a aşteptat regula impusă de Biroul Judeţean, ca aceste candidaturi să fie făcute publice de către conducerea PNL, într-o conferinţă sau într-un comunicat de presă.

Romel Bârjoveanu, Constantin Teodorescu şi Andrei Carabelea au lansat în media intenţiile lor:

„Astăzi s-au anunțat două candidaturi pentru Primăria Piatra Neamț. Subsemnatul, alături de prietenul și colegul meu de partid, dl Andrei Carabelea am făcut acest pas spre primărie, după ce cu ceva timp înainte și-a anunțat această dorință și dl Romel Alexandru Bârjoveanu.
Iată că PNL Piatra Neamț are resursă umană suficientă pentru a alege cel mai bun candidat pentru funcția de primar al orașului Piatra Neamț.
Oricare dintre noi va fi desemnat candidat la această funcție, cu siguranță va avea sprijinul necondiționat al echipei PNL Piatra Neamț” (Constantin Teodorescu).

Cel de al patrulea este fostul viceprimar Vasile Ouatu. Întrebat ce îl determină să candideze, Vasile Ouatu nu a dorit să dea nici un detaliu.

Formularele de înscriere în această cursă internă sunt complexe. Se bifează opţiunile – primar, consiliu local, membru în Biroul Politic Local – şi se precizează un scurt program electoral.

Examenul va consta în realizările pe care fiecare dintre candidaţi le va avea în ariile secţiilor de vot de care răspund, la alegerile prezidenţiale. Adică, cine aduce mai multe voturi pentru Iohannis…

Nici acesta  nu va fi un criteriu fundamental. Apariţia unui nume de rezonanţă, gen locomotivă, ar putea întoarce scorurile. Mai sunt apoi sondajele interne. Şi surprizele…  vezi doar cum a fost înlăturat brusc Andrei Ignat în 2012 de Eugen Ţapu (proaspăt re-scos din pălărie) în cursa pentru Senat, după ce Ignat fusese nr. 1 în cărţi şi un brav combatant al PNL, printre puţinii rămaşi după ce Ştefan a hăcuit partidul. 

Mugur Cozmanciuc a reuşit însă să ţină organizaţia în mână, cu toate frământările ei interne şi cu toate încercările pe care le-au avut unii pentru a-i sabota activitatea. 

Viaţa Nemţeană