1 Decembrie 2019 la Piatra Neamţ: delegaţii din alte ţări, paradă militară, program artistic 1 Decembrie 2019 la Piatra Neamţ: delegaţii din alte ţări, paradă militară, program artistic
Ziua Naţională a României va fi marcată duminică, la Piatra Neamţ, în sediul primăriei şi în Piaţa Ştefan cel Mare. „La fel ca în... 1 Decembrie 2019 la Piatra Neamţ: delegaţii din alte ţări, paradă militară, program artistic

Ziua Naţională a României va fi marcată duminică, la Piatra Neamţ, în sediul primăriei şi în Piaţa Ştefan cel Mare.

„La fel ca în anii anteriori, am transmis invitaţii oraşelor înfrăţite cu Municipiul Piatra Neamţ pentru a participa la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale. Duminică, 1 Decembrie, la ora 10:30, vom primi, în cadru festiv, la Primăria Piatra Neamţ, delegaţiile din oraşele înfrăţite, prezente la noi în oraş cu ocazia Zilei Naţionale a României”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

După acest eveniment, membrii delegaţiilor din oraşele înfrăţite, prezenţi la Piatra Neamţ, vor participa la parada organizată în centrul oraşului de Ziua Naţională.

Garnizoana Piatra-Neamţ va organiza ceremonia militară urmată de o defilare cu trupe şi tehnică.

Din detaşamentul de defilare fac parte drapelele de luptă şi militari din cadrul Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ şi tehnică militară/autospeciale aparţinând Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Direcţiei Regionale de Informaţii Moldova Nord şi Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

Parada militară va fi urmată de un program artistic realizat de Grupul Folcloric „Floare de Colț” al Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, condus de prof. Georgiana Șerban Axinte.

„Invit pietrenii duminica 1 Decembrie,  la ora 12.00 in Piata Stefan Cel Mare pentru a sarbatori impreuna Ziua Nationala a Romaniei la Piatra Neamt”, a adăugat primarul municipiului. 

Viaţa Nemţeană