1 august: Naşterea a trei români minunaţi! 1 august: Naşterea a trei români minunaţi!
Astăzi, 1 august, sunt sărbătoriţi artiştii Valeriu Seciu, Tudor Gheorghe şi Horaţiu Mălăele. Trei români minunaţi, care ne bucură şi ne încântă de decenii,... 1 august: Naşterea a trei români minunaţi!

Astăzi, 1 august, sunt sărbătoriţi artiştii Valeriu Seciu, Tudor Gheorghe şi Horaţiu Mălăele. Trei români minunaţi, care ne bucură şi ne încântă de decenii, cu harul, talentul şi profesionalismul lor. Doi actori şi o voce de aur, parte a unei bucăţi de Românie necompromisă.

Valeria Seciu, doamna teatrului şi filmului românesc s-a născut la Bucureşti în anul 1939 şi a debutat în anul 1964 în piesa Eminescu de Mircea Ştefănescu, la Teatrul Naţional. A avut 20 de roluri în flime, 36 de roluri în teatru, 16 roluri în teatru tv, o carieră excepţională pentru care a primit premiul UNITER.

Tudor Gheorghe. Dacă îi auzi vocea, ştii că „acolo este ţara mea”. Cântăreţ, compozitor, actor, despre care Eugen Barbu spunea: „De la Maria Tănase nu am avut o personalitate mai puternică în ce privește comorile noastre folclorice ca acest tânăr și neîntrecut actor din Craiova.” Fiu de ţărani din Podar, Dolj, Tudor Gheorghe reuşeşte să fie preferatul tuturor generaţiilor prin excepţionala sa carieră artistică: „De fiecare dată când îl ascult – și asta se întâmplă des – Tudor Gheorghe îmi confirmă bănuiala că poezia românească – populară și cultă – poate mișca munții. (…) Problema mea, inhalând prin toți porii melodia ființei sale, este cum să-mi stăpânesc o lacrima de dragoste, admirație și mândrie că poate exista acest fenomen pe care, vorba lui Grigore Vieru, îmi e mai ușor să-l pup.”Marin Sorescu – 1988.

Horaţiu Mălăele este  actorregizorcaricaturist și scriitor . Născut la Târgu Jiu în 1952, a jucat şi la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, în perioada 1975-1981. Regizor şi scenarist, a avut 86 de roluri şi a primit pentru activitatea sa 19 premii. Horatiu Malaele”Gloria? Un drog. Umorul? O apropiere de cer”. – Talent de exceptie, dotat deopotriva pentru comedie si drama, face o echilibristica geniala intre ras si plans. De un sfert de veac, Malaele vindeca tristetea cu bucurie, echilibrul fragil din sufletul omenesc -. H.M. = aur garantat” (Formula As).

La mulţi ani!

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.